Ploomitrühvlid ploomilikööriga, siiralt Teie...


Trühvlite tegemine on pühalik toiming. Tavaliselt teen neid korra aastas, jaanuari alguses, sõpradele-tuttavatele uusaastakingituseks. Ja igal aastal on uued retseptid sel häbiväärsel põhjusel, et kunagi ei viitsi koostist üles kirjutada. Sel aastal juhtus aga nii, et võtsin reegleid rikkudes ette teise trühvliteo keset aprillikuud. Mõnes mõttes isegi hea, sest ploomitrühvlite maitse jäi hingele kripeldama ja tahtsin teha pisut "tootearendust".
Nende trühvlite algne retsept pärineb Kodukirja 2009.a. detsembrinumbrist.

200 g vahukoort
50-60 g võid
200 g tumedat šokolaadi (mulle on
sobinud kõige paremini Kalevi Bitter)
umbes 100 g kuivatatud ploome
kuni 100 ml ploomilikööri
kakaod veeretamiseks

Kuivatatud ploomid lõigata väikesteks kuubikuteks, segada likööriga (liköör peaks vähekene ploome katma) ja jätta järgmise päevani toatemperatuuri juurde imbuma.
Vahukoor kuumutada keemiseni, lisada tükeldatud või, tõsta pliidilt kõrvale. Lisada tükkideks murtud šokolaad ja segada, kuni šokolaad ja koor on muutunud ühtlaseks läikivaks kreemiks. Kui mass on mõnevõrra jahtunud, kallata juurde ploomid (liköör peab olema ploomidesse imendunud). Lasta segul jahedas tahkemaks muutuda. Nii talvel kui ka nüüd jätsin kausi lahtise akna juurde, paari tunni pärast oli segu piisavalt kõvenenud, et andis lusika abil vormida.
Võtta trühvlimassist lusikaga sobiva suurusega tükid, veeretada kakaos ning jätta veel üheks ööks külmkappi tahenema.
Alles nüüd võib trühvlid pakkida karpi, siduda ilus pael lehviks ning kirjutada kaardile Ploomitrühvlid ploomilikööriga, siiralt Teie...

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
sain osa; nämmad:))
Tibu ütles …
millal Tallinna tuled ja need kaasa võtad?
:-)
Ülle ütles …
Koos kommidega tulen nagu ikka jaanuaris. Ilma kommideta aga muul ajal:)
Anonüümne ütles …
see alumine pilt on imeilus :)

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus