Valge šokolaadi-jõhvika pasha

Seekord sai pasha tehtud täpselt retsepti järgi, kuigi üks imepisike vääratus siiski oli:).
Allikas: Postimehe nädalalõpulisa Areen, 27.märts 2010.

500 g kohupiima
1 dl vahukoort
100 g Kalevi valget šokolaadi kookose ja jõhvikaga
75 g võid
100g kuivatatud jõhvikaid
50 g jõhvikalikööri
50 g suhkrut

Panna jõhvikad jõhvikalikööri sisse ligunema. Seejärel kuumutada vahukoor peaaegu keemiseni, lisada või ja tükkideks murtud šokolaad, segada, kuni muutub ühtlaseks. Lõhn on juba vastupandamatu! Lõpuks segada kokku nii kohupiim, jõhvikad kui šokolaadisegu.
Valada mass niiske marliga vooderdatud pashavormi või sõelale, tõsta peale väike raskus (näiteks hiljem vajaminev virsikukompotipurk) ja lasta seista külmkapis kuni järgmise päevani.
Kummutada magustoit taldrikule ja kaunistada oma parima äranägemise kohaselt.

See versioon pashast läheb kindlasti kordamisele, kui mitte enne, siis järgmisel aastal.

Kommentaarid

Tibu ütles …
kuhu jäi märge vääratuse kohta?
Kas su kodused on nüüd viidud heasöögivõõrutusravile?
Ülle ütles …
Originaalretseptis tuli jõhvikaid leotada kuumas vees, minu arvates oli see selge ihnus.
Kodused võtavad asja esialgu kerge huumoriga:).

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus