Dekoratiivne sikspäkk

Sikspäkk on hirmus tore, kuus pesa ja ja igaühes erinevad lõhnad ning värvid. Hee, polegi õlu, on hoopis maitsetaimede komplekt:).
Puistasin üle-eelmisel pühapäeval Juhani Puukooli Tartu istikuäri, parem ei hakka siinkohal üles lugema, mis kõik autosse rändas. Süümepiinad tekivad. Aga teisiti ei saanud ka, kõik taimed olid kohe niiiiiiväga vajalikud. Põhjus selles, et hakkasin eelmisel aastal suvelillepeenraid vaikselt püsilillepeenardeks ümber kujundama. Öeldakse, et algul on kõik vaimustunud suvisest virr-varrist, aegamisi saavat selgeks, et püsikute kõrval on see üks kohutav valu ja vaev. Seda nimetatavat ka täiskasvanuks saamiseks. Iga ka juba selline! Kes teab, see teab, kuidas see kild tekkis:).
Nojah, selle püsikutejandiga kaasnes ka ürdinurga kujundamine. Varasemast ajast on seal pune, meliss ja murulauk olemas, piparmünt ning iisop teises aia servas. Eelmisel aastal lisandus veel estragon, rosmariin ja tüümian, talvel läks viimase kahega aga kehvasti. Roheline ja punane basiilik, salvei, koriander, käharpetersell ja till on sinna juurde iseenesestmõistetavad.
Vaatasin nüüd istikuäris ringi selle pilguga, et leida uus rosmariin. Ja veel parema asja avastasin - maitsetaimede segu kuuspaki näol. Neid oli isegi kahte varianti, minu valikusse kuulusid rosmariin, pune, salvei ja erinevad liivateed, teises komplektis olid basiilikud ja murulauk. No mida sa hing veel tahad. Taimed kenasti kaharad, jääb ära mõistatamismäng "tärkab, ei tärka". Seemnetest külvatud tüümian, estragon, salvei ja lavendel on kasvuhoones alles karbis, ehk järgmisel nädalal lähevad õuerežiimile:). 
Ja nii koliski kuuspakk aeda sisse.

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus