Vanilline rabarberijäätis piparmündiga


Esmaspäevast saati on mul kodus uus elektrit võttev koduloom - jäätisemasin. Mitu aastat sai kibeletud selle järgi, nüüd alistusin viimaks iseenese peas toimuvale siseterrorile. Ma olen kuulnud, et mõned armastavad vaadata töötavat pesumasinat, kuidas läbi klaasukse on näha pesu pöörlemist. Samasuguse heldimusega vaatasin läbi jäätisemasina läbipaistva kaane, kuidas segaja üha paksenevat massi läbi keerutas. OK, uued asjad on ikka toredad, esimest korda võib ju endale sedasorti kiiksu lubada:).
Esimeseks katsetuseks sai valitud rabarberijäätis, küll mõnevõrra teistsuguses võtmes kui varasem lihtsalt külmutatav maius. Rabarber, vanill ja piparmünt on minu arvates üks äraütlemata suurepärane kooslus, siidine ja värske.

4 munakollast
1 dl suhkrut
2 dl vahukoort
2,5 dl piima

400 g tükeldatud rabarberit
1 dl moosisuhkrut
vanillsuhkrut
paar oksa pipamünti

Rabarber panna tilga veega potti ja keeta pehmeks, lisada suhkur (võib vabalt olla ka tavaline suhkur) ning keeta moosiks. Tulelt võttes lisada vanillsuhkrut ja paar oksa pipamünti, viimased võtta jahtunud moosist välja.
Munakollased vispeldada suhkruga heledaks tihkeks vahuks, koore ja piima segu kuumutada keemiseni. Segada kuum piim munakollaste hulka ning kuumutada madalal kuumusel pidevalt segades paksenemiseni nagu tavalist vanillikastet tehes. Tükki ei tohi minna! Lisada maitseks vanillsuhkrut. Jahutada nii moos kui vanillikaste korralikult maha. Mida külmem, seda parem. Valmistada jäätisemasinaga jäätis, pannes algul nõusse vanillikastme ja lisades hiljem rabarberimoosi.
Oijah, jäätis sai tõesti nagu jäätis olema peab, ei mingeid paksendajaid, želatiini ega muud sellist. Imelik kohe...

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus