Ananassi-laimi-jogurtijäätis vahtrasiirupi ja aimatava piparmündiga

Ah, kui keeruline nimi sai:). Tegelikult polnud mul üldse plaanis mingit jäätist teha, vähemasti mitte enne neljapäeva ja sellegi osas liikus mõte pigem hoopis teisi radu pidi. Olin pühapäeval pahaaimamatult pistnud ostukorvi ilusa ananassi, seda samuti ilma konkreetse plaanita temast midagi teha. Ainus mõte oli ta ära süüa, värske, parajalt valmis ananass on ju super. Seisis terve esmaspäeva laua keskel, tüki ka teisipäeva. Õhtul seda katki lõigates tekkis tasapisi tunne, et see on just see õige ananass, et temast midagi muud teha kui lihtsalt nahka pista. Nii valminud ja magus, üks päev veel ja ta oleks lõpetanud prügikastis (minu puhul pole see miski ime:( ). Siis saabus aga valgustav hetk - meie kolleegil Ilonal tuleb sünnipäev ja teeks talle õige spetsiaalse sünnipäevajäätise:). Väheke ajude ragistamist, külmkapis tuhlamist, paberi ja pliiatsiga krabistamist, korraks poodi koore ja jogurti järele silkamist ning oligi kõik.

3 munakollast
2 dl kohvikoort
2 sl suhkrut
1 oks pipamünti
0,75 dl vahtrasiirupit
200 g toorest ananassi
1 laimi mahl ja viljaliha
400 g maitsestamata jogurtit

Koor kuumutada peaaegu keemiseni, munakollased mikserdada suhkruga paksuks kreemjaks vahuks. Munakollased segada kuuma koorega ja kuumutada, kuni segu pakseneb. Panna sisse piparmündioks ning jahutada külmkapikülmaks. Pärast võtta pipamünt välja. Ananass purustada köögikombainis, segada juurde vahtrasiirup ja laimimahl. Ühendada mõlemad segud ja jogurt ning panna mass vajadusel veel külmkappi või asetada kauss jääkuubikutele. Valmistada jäätisemasinaga jäätis.
Hoiatan ette, see ei ole tavaline jäätis. Keelele jäävad erinevad nüansid, tundes hapukat, siirupist, veidi kirbet ja pehmet maitset üksteist täiendamas.


Kommentaarid

Tibu ütles …
ma loodan järgmine kord leida ka jäätist, mis on tehtud peedist ja tüümianist - minu lemmikutest. kas toorelt või marineeritud peedist - selle jätan molekulaargastronoomi otsustada :-)
Ülle ütles …
Kõik oleneb sellest, millal see järgmine kord tuleb:).

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus