2. juuni 2010

Beseekook rabarberi-mascarponekreemiga


Beseekook kuulub kindlasti minu suurte lemmikute hulka. Juba eelnevalt sai siin pikalt pirni-beseekoogist jahvatatud, värskete kodumaiste maasikate-vaarikate ajal tuleb  kindlasti mõni pavlova ja britagi ette võtta. Enne suurt suve (võeh, terve eilse õhtu kallas vihma nagu oavarrest) võib beseele seltsiks aga muidugi rabarberit kasutada.
Kui mõne teistsuguse taina juures tuleb kogu aeg jälgida, et midagi kõrbema ei läheks, siis besee puhul võib plaadi südamerahuga veidi kauemaks ahju unustada. Muidugi mitte igaveseks:).

besee jaoks nagu ikka 1 munavalge kohta 0,6 dl suhkrut (4 munavalge kohta siis ligi 2,5 dl suhkrut)

2 dl vahukoort
0,5 dl suhkrut
1 tops mascarponet (250 g)

umbes 500 g rabarberit
suhkrut

Beseetainas küpsetada 100 kraadi juures, kuni on seest läbi kuivanud. Moosi jaoks keeta tükeldatud rabarber koos enda maitsemeelele sobiva suhkrukogusega ühtlaseks massiks ning jahutada maha. Koor vahustada suhkruga, lisada toorjuust ja osa rabarberimoosist ning mikserdada ühtlaseks. Rabarberimoosi lisada maitse järgi, kreem võiks jääda parajalt magushapu.
Lõigata beseeplaat risti pooleks ja vaheldumisi kreemiga panna kokku, nii et pealmiseks kihiks jääks kreem. Tõsta külma ja lasta seista vähemalt 3-4 tundi, et kreem taheneks. Serveerimisel tõsta peale veel veidi moosi ja soovi korral puistata üle röstitud mandlilaastudega.
Mõnusad selged maitsed:).

1 kommentaar:

Frieda ütles ...

Mmm. see tundub küll mõnus olevat :)

Vaata veel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...