Suvine maasikatort


Suvel ei saa kohe ilma maasikatordita. Meie suguvõsas on komme, et vähemalt sugulaste sünnipäevadele minnakse ikka omatehtud koogi või tordiga. Ja kui aus olla, siis poetordid kipuvad minu jaoks enamasti liiga magusad olema. Ma saan aru küll, et üks tort peabki magus olema, kuid kui asi läheb juba läägeks, ei ole enam naljakas. Sestap teen suviti mingit lahedat jogurtiga tarretatud torti, las rammusamad palad jäävad talviseks ajaks.
Kuna põhjale on asetatud terved maasikad ja alles siis kaetud maasikakreemiga, siis iga lahtilõigatud tükk sisaldab ilusaid punaseid nööpe. Sööjale väike üllatus;).

1 pk Selga karamellimaitselisi küpsiseid
100 g võid

200 ml vahukoort
0,5 dl suhkrut
400 g tops Farmi koorest maasikajogurtit
500 g tops ricotta kohupiimakreemi
2 dl purustatud maasikaid
20 g želatiinipulbrit

maasikaid
Vana Tallinna likööri
röstitud mandlilaaste

Selline kogus terveid maasikaid, millest jagub tordipõhja katmiseks ja valmis tordi kaunistamiseks, panna likööriga seisma vähemalt 4 tunniks.
Küpsised purustada kas köögikombainis või tainarulliga parajaks puruks, segada sulatatud võiga ja suruda 24-cm koogivormi põhja. Vormi võib seejärel asetada külmkappi tahenema.
Kreemi jaoks paisutada želatiin väheses vees ja sulatada. Koor vahustada suhkruga, lisada jogurt, kohupiimakreem ja purustatud maasikad, mikserdada ühtlaseks. Ettevaatlikult valada pidevalt segades juurde želatiinilahus.
Küpsisepõhjale tõsta paar lusikatäit kreemi ja ajada laiali. Siis tõsta peale ringiratast või üle terve põhja likööriga imbunud maasikad (vedeliku võib ülejäänud kreemi hulka segada).*  Tõsta lusikaga ettevaatlikult peale kergelt tarduma hakkav kreem (kui valada järsku, võivad kunstipäraselt asetatud maasikad üles tõusta või kohta vahetada:)) ja ajada lusikakahaga ühtlaselt laiali. Asetada vorm külmkappi tarretuma. Kaunistada võib ülejäänud maasikatega juba tunni-paari tunni pärast, sest kui kreem on liialt tahkunud, võivad pealepandud maasikad kooki tõstes libedalt pinnalt lihtsalt jalga lasta. Kokku võiks tort enne söömist seista külmkapis siiski 3-4 tundi.

* Soovi korral võib maasikad muidugi ka tükeldada ja kreemi hulka segada, siis tuleb rõõmsalt maasikakirju tort.

Kommentaarid

Elis ütles …
Väga isuäratav :)e

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus