Vaarikajäätis šokolaaditäppidega

No nii, tahtsin siis kondenspiimaga jäätise ka ära proovida. Kui see on ikka klassikaks kujunenud, tuleb austada, nagu öeldakse:). Aeda raamatust "Maitseelamused tervise heaks" jäi silma vaarikajäätise retsept, pealegi olid meil sel aastal ilusad vaarikad, miks siis mitte teemat edasi arendada.

Tulemus? Kondenspiimaga jäätis sai liiga magus, kuigi nagu selgus, oli see ainult minu probleem. Teised leidsid, et jäätis peabki magus olema. Muidugi, kui kasutada proportsiooni 1 purk kondenspiima : 6 dl koort, jääb kindlasti parajam, aga 1:4 oli liig. Ja koor tuleb kindlasti vahustada, vähemasti osa koorest, vedela kooreseguga ei tekkinud mul jäätisele loomupärast õhulisust. Kuna ma olen suur tumeda šokolaadi sõber, läks jäätisesse mõistagi see.

1 purk suhkruga kondenspiima
2 dl vahukoort
2 dl piima
2 dl seemneteta vaarikapüreed
2 sl sidrunimahla
50 g hakitud tumedat šokolaadi

Kondenspiim kuumutada, lisada koor ja piim (seekord oma küla ainsalt lehmalt:) ) ning kuumutada peaaegu keemiseni. Jahutada maha. Vaarikad hõõruda läbi sõela püreeks, segada püree sidrunimahlaga. Kallata jahutatud koore-piimasegu jäätisemasinasse, umbes 5 minuti pärast lisada vaarikapüree ning veel 5 minuti pärast šokolaadipuru. Panna valmissaanud jäätis karbiga veel mõneks tunniks sügavkülma.
Serveerimisel ei tee paha veel šokolaadipudi peale riputada ning ka vaarikatest ei ole mõtet ära öelda. Parem on kohe nõuda;).

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus