Tsukiinisupp


Eilse päevaga sai seekordne vihmasadu otsa, tänane päev on juba märksa rõõmsam ja ka soojem. Seepeale tuleb ka mõnusat sügisest suppi teha, mis säraks taldrikutelt samuti nagu päike vastu:).
Suppide juures on minu meelest eriti vahva see, et tee niipalju kui teed, ikka tuleb ta sutsu teistsuguse maitsega välja kui eelmisel korral. Kui näiteks koogi puhul on tihitpeale lausa vajalik koostisosi kaaluda, siis supp tehakse ikka käe järgi. No kes see viitsib:).
Sel korral sai tsukiinisupp näteks kaunis porgandine, värvgi reedab seda.

Tegelikult peaksid asjalood nii käima:

3 sl toiduõli
1 osa porgandeid
2 osa tsukiinit
1 osa kartuleid
1 sibul
vett
1 puljonikuubik
soola
pipart
1-2 dl vahukoort
hakitud murulauku

Kuna ma köögivilju ei kaalu siin, siis optimaalne oleks vast 3 ilusamat porgandit ja 3-4 kartulit, oleneb muidugi nende suurusest. Noh ja tsukiinit tuleb võtta siis vastavalt teistele asjadele.
Köögiviljad tuleb puhastada ja tükeldada. Ilu pole siin oluline, kuna see kaob niipea, kui saumikser häält hakkab tegema.
Panna poti põhja õli ja praadida porganditükid läbi, seejärel lisada hakitud sibul ja praadida edasi, kuni mõlemad hakkavad kuldset värvi minema. Lisada keeva vett niipalju, et kui ka tsukiini ja kartul juurde panna, siis vesi ulatuks veidi üle nende. Visata sisse puljonikuubik ja keeta, kuni porgand muutub juba poolpehmeks. Kallata juurde tükeldatud tsukiini ja kartul ning keeta, kuni kõik on parajalt pehmed. Lisada maitse järgi soola.
Nüüd võtta sausegur ja lasta kõik see kraam ühtlaselt kreemjaks sodiks. Valada juurde vahukoor ja lasta korraks keema. Lõpuks timmida veel soola ja pipraga supp parajaks ning võibki serveerima asuda. Taldrikus puistata peale hakitud murulauku ning keerata pipraveskist mõned keerud. Juurde pakkuda näiteks krõbedat röstsaia.

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus