Vahtrasiirupi ja maapähklivõiga kakukesed, kriisile vaatamata


Ja ongi kriis käes! Rahu-rahu, kellegi elu ega omand ohus pole:). Lihtsalt mõned kuud ei näe ma oma Tartus kodus päikest ja kuud, pilvedest või selgest taevast rääkimata ning hommikuti välja minnes pean lootma ilmateate täpsusele. Iseenesest on ju hirmus tore, kui maja soojustatakse ning värvitakse kenasti üle. Asja kole pool seisneb aga selles, et kogu nelja korruse ulatuses kõrguvatele tellingutele tõmmatakse valge kate ette (seda siis ikka väljastpoolt vaadates:) ), mis tagabki täieliku pimedusega löömise.

Ootasin just inspiratsiooni, mida teha superhea maapähklivõi purgiga, olgem täpsed - selle sisuga, kui juhtusin lugema seda blogi koos suurepärase retseptiga.
Kui mulle oli pärale jõudnud, mis aasta lõpuni võib ees oodata (õhtud on juba pimedad niikuinii, aga topeltpimedusest teadmine tekitab kerge foobia), võtsingi ette muffinid, mis sisaldavad kõike seda, mis on hea, olgu siis vähemalt seestpoolt vaadates:).
Algset retsepti on mõnevõrra muudetud ja kohendatud, sest kõrvitsaseemned tundusid kuidagi sobivamatena ning soovitatud kuivainekogustega jäävad kakukesed liiga kuivad.

2 tassi (5 dl) jahu
1 tass (2,5 dl) nisukliisid
veidi soola
1,25 tl soodat
2 sl pruuni suhkrut
1 tass (2,5 dl) hakitud kõrvitsaseemneid
1 muna
0,5 tassi (1,25 dl) vahtrasiirupit
3 sl sulatatud võid
0,5 tassi (1,25 dl) hapukoort
1 tass (2,5 dl) maapähklivõid

Jahud ja muud kuivained segada omavahel. Teises kausis kloppida muna lahti koos vahtrasiirupi ja sulatatud võiga. Ühendada mõlemad kausisisud, valada juurde hapukoor ja toasoe maapähklivõi ning segada ühtlaseks.
Küpsetada 200 kraadi juures umbes 20 minutit. Antud tainakogusest jagub 12 suurema muffini jaoks.

Kommentaarid

Tibu ütles …
nüüd ma mõistan :-) - kuna sinu maja on mähkunud valgesse loori, otsustasid sa õppida lähemalt tundma, kuidas seda salajast tööd, mida nimetatakse restureerimiseks, tehakse.
Ülle ütles …
Kui aus olla, siis tuleb nimetada seda siiski kokkusattumiseks:)

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus