Lambalihapallid kõrvitsahautisega


Eilne hommik tähendas talve - lumekirme maas ja jalg lörtsine. Esimest korda sai jää peal tasakaalu püsimistki harjutatud. Õnneks läks:).
Sellise ilmaga on lammas lausa kohustuslik. Köögis levib mõnus kasukane lõhnapahvakas (enamus inimesi jälestab seda, aga ühel õigel lambal peab ikka natike lambavillale iseloomulikku erilist lõhna olema), balsamico-karamelline õrn aroom panni kaane alt aeg-ajalt lisandumas.
Mina tegin seekord lihapalle ahjus, kuid pannil praadimine oleks mõistlikum ja tulemus mahlasem.

0,5 kg lambahakkliha
2 viilu saia
0,5 dl piima või kohvikoort
3 küüslauguküünt
rosmariini
koriandrit
1 muna
2 sl Felixi barbeque-ketšupit
soola
pipart

1 väike (muskaat)kõrvits
2 sl võid
2 sibulat
4 sl palsamiäädikat
soola
pipart

Lihapallide jaoks panna sai piima sisse likku, koriandriseemned ja küüüslauk suruda uhmris mõnusaks lõhnavaks pudruks (kahjuks unustasin sel kohal pildi tegemata, aga see olnuks asja väärt:) ). Segada kõik ained kokku ühtlaseks tainaks. Vormida märgade kätega pallid ja küpsetada kas ahjus või pannil.

Kõrvitsahautise jaoks praadida viilutatud sibul võis madalamal tulel, kuni sibul on klaasjas ja ääred juba pruunikad. Lisada balsamiso ning praadida edasi, kuni sibul muutub karamelliseks. Lisada väikesteks kuubikuteks lõigatud kõrvits ning hautada madalal tulel, kuni kõrvits on parajalt pehme. Maitsestada soola ja pipraga.

Ja ongi kõik. Kartulit pole vajagi;).

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus