Virsiku-jõhvikamuffinid

Eneselegi ootamatult olen ma ohtlikul viisil kooldunud muffinite poole kaldu. Ma pole kunagi olnud eriline muffinifänn, ikka koogid ja tordid, kuid viimase aasta jooksul on neid väikeseid silikoonvorme tulnud ikka kaunis tihedalt pesta. Iseenesest on need ju toredad küpsetised, lihtne valmistada ja mis kõige olulisem, kerge maitseid varieerida. Ja kui mingit koostisosa ei juhtu parasjagu kodus olemas, ei jää siis see mäkerdamine ära. Lühidalt - muffinid on väga loomingulised suutäied.

Raamatus "Muffinid 2" jäi silm peale aprikoosi-kaerahelbemuffinitele, kus sees nii aprikoosipüreed kui kuivatatud aprikoose. Kartes, et tulemus jääb läila, said neist hoopiski virsiku-kaerahelbemuffinid kuivatatud jõhvikatega. Ikka magusad, kuid nüüd enam mitte ülemäära:).

3 dl kaerahelbeid
3 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl suhkrut
1 dl fariinsuhkrut
0,5 tl soola
1 tl vanillsuhkrut
2 dl kuivatatud jõhvikaid
1,5 dl piima
1,5 dl virsikupüreed
1 muna
0,5 dl toiduõli

Kõik kuivained ja jõhvikad segada omavahel. Muna kloppida lahti piima, õli ja virsikupüreega. Kõige lihtsam on seda valmistada virsikukompotist (2 suuremat poolikut virsikut on täiesti paras). Vedel kraam valada jahude hulka, segada ühtlaseks ning tõsta muffinivormidesse.Kui kasutada jämedaid täisterakaerahelbeid, võib tainas jääda vedelavõitu, kuid hoolimata sellest kerkivad ja küpsevad need pätsikesed hästi.
Küpsetada 200 kraadi juures umbes 25 minutit. Sellest tainakogusest saab nagu ikka 12 korralikku muffinit.

Kommentaarid

Tibu ütles …
kus on jõhvik pildil?
Ülle ütles …
Jõhvik muffini sees:)

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus