Kõrvitsarullbiskviit


Ei saa ikka sest kõrvitsast kuidagi lahti. Rullbiskviidi mõte tiksus peas alates momendist, kui esimese suure kõrvitsa lahti lõikasin. Huvi seisnes selles, kui edukalt on võimalik asendada osa jahust jahvatatud kõrvitsaseemnetega. Selgus, et see töötab isegi paremini kui ma üldse arvatagi oskasin. Biskviit jäi veidi õhem, kuid mõnusate krõmpsuvate terakestega. Vaid selline tähelepanek, et selline biskviit imab endasse rohkem täidisest tulevat niiskust kui tavaline munapõhi. Mõnevõrra saab seda leevendada nii, et kõrvitsapüree nõrutada sõelal hästi kuivaks.
Iseenesest lihtne, aga veidike teistmoodi kollase-rohelisekirju rull. Muidugi neile, kes lepivad kõrvitsaga setmel eri moel:).

4 muna
4 kuhjaga sl suhkrut
1 kuhjaga sl jahu
1 sl kartulijahu
3 sl peeneks jahvatatud kõrvitsaseemneid

1,5 dl vahukoort
2 sl suhkrut
200 g kohupiimakreemi
2 dl kõrvitsapüreed
1 laimi mahl ja riivitud koor

Munad vahustada suhkruga võimalikult tihedaks vahuks, lisada sõelutud jahud ja jahvatatud kõrvitsaseemned. Kõrvitsaseemnetest pole tarvis päris jahu teha, väike krõmps on omal kohal. Segada õrnalt läbi ja valada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpsetada 200 kraadi juures 10 minutit.Soe põhi keerata teise küpsetuspaberi lehe abil rulli ning jätta jahtuma.
Täidise jaoks vahustada vahukoor suhkruga (suhkru kogus oleneb tegelikult kohupiima magususest, seega tuleb maitsta, äkki on 2 sl liiga vähe), lisada kohupiimakreem, kõrvitsapüree ja laimimahl koos riivitud koorega.
Jahtunud põhjale tõsta täidis, ajada ühtlaselt laiali ning keerata rulli. Lasta mõned tunnid seista, kuni täidis muutub mõnevõrra tahedamaks. Raputada tuhkruhkruga üle ja ongi valmis.

Kommentaarid

Mari-Liis ütles …
Ülle, kuidas sa neid kõrvitsaseemneid jahvatasid?
Ülle ütles …
Neid seemneid ja ka igasuguseid pähkleid jahvatan tavaliselt sauseguriga samas komplektis oleva väikese purgiga minilõikuriga. Suures köögikombainis kleepub nii väike kogus nõu seintele ja katsu seda siis pärast kokku kraapida.

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus