21. jaanuar 2011

Mustikamuffinid valge šokolaadiga


Ei andnud see Irish siirup ikka asu. Olgem ausad, pool pudelit on veel alles. No millal, no millal ometi! Huvitaval kombel ei teki inspireerivad mõtted mitte siis, kui selleks on aega ja mõtted priid, vaid siis, kui miski häirib neid priisid mõtteid. Sel korral hakkasid ideed silme ees jooksma ühes loengus. Ma ei taha midagi halvasti öelda, lihtsalt iga kord ei kandu vanemate geenid lastele edasi.

Niisiis Irish siirup ja mustikad. Kuna kapis oli tahvel Kalevi valget šokolaadi mustikatega, läks ka see loosi.

3 dl jahu
0,75 dl demerara suhkrut
1 kuhjaga tl küpsetuspulbrit
100 g hakitud valget šokolaadi (eriti hea, kui koos mustikatega)
2 muna
1 dl toiduõli
0,5 dl Irish siirupit
1 dl piima
0,5 sidruni mahl
2 dl (külmutatud) mustikaid

Kuivained, sealhulgas hakitud šokolaad, segada omavahel. Teises kausis kloppida lahti munad ja segada õli, siirupi, piima ja sidrunimahlaga. Ühendada mõlemad kausisisud ning lisada lõpuks mustikad. Kui kasutada külmutatud marju, siis jätta eelnevalt lusikatäis jahu alles ning segada jahused mustikad taina sisse. Muffinitainast tuleb segada võimalikult vähe, muidu jäävad kuklid tuimad ja tihked.
Küpsetada 200 kraadi juures 20-25 minutit, kuni muffinid on kenasti kuldsed.

Kommentaare ei ole:

Vaata veel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...