Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika


Kaerahelbeküpsised on minu jaoks kõige nostalgilised küpsised. See puhas või-muna-kaerahelbekooslus on midagi äraütlemata võluvat. Krõbedad ja suussulavad... Ja niimoodi aastast aastasse ja igavesti...

Retsepti põhi pärineb raamatust "Tervislikud teraviljaroad".

250 g võid
2 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
3 muna
umbes 300 g jämedaid kaerahelbeid
3 sl jahu

Toasoe pehme või vahustada suhkrutega kohevaks, lisada edasi vahustades ükshaaval munad. Seeejärel segada tainasse jahu ja kaerahelbed. Helveste kogus võib oleneda sellest, kui pehmeks ja õhuliseks on võivaht õnnestunud eelnevalt vahustada. Mikseriga läheb see kergemini, puulusikaga vahustades võib vaht jääda tihkem. Tainas peab lõpuks jääma siiski pigem kõvapoolne.
Lasta tainal seista umbes veerand tundi (helbed paisuvad) ja tõsta teelusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed pätsikesed. Küpsetada 200 kraadi juures 8-10 minutit, kuni servad ja pealispind on parajalt kuldsed.
Antud kogusest saab 2 plaaditäit imehästi lõhnavaid küpsiseid. Nosida võib mõistagi ise, veel parem on pakkuda sõpradelegi.

Kommentaarid

Olen Ülle.... ütles …
...ajab isutama küll :) ma üks päev praadisin saia ja panin suhkrut peale, väga nostalgiline...meenus vanaema ja lapsepõlv :)aga siin on nii palju postitusi vahepeal, et tuleb pikem lugemine ette võtta :)
tervitused Märjamaa lähistelt!
Ülle ütles …
Aitäh toredate tervituste eest! Kusjuures ka minu mõtted on viimastel päevadel liikunud sinna kaneeli-muna-piimaseguga praetud saiade suunas. Ei tea kas sellest, et taevas on taas päikest näha:).

Populaarsed postitused

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Toorjuustukook laimi ja valge šokolaadiga Key lime pie jälgedes