Juursellerisupp


Täna peaks täiel rinnal hõiskama, et kevad on käes. Päike on väljas, kuid eilsest-üleeilsest lörtsist maha jäänud lödi on jäätunud ning vaata, et konarustel konte ei murra. Lisaks lubatakse kohe-kohe uusi sajupilvi.

Süda ihkas kevadeks rõõmsat torti, aga mis sa ikka teed. Rohkem läheb loosi üks soe tummine supp.

25 g võid
300 g juursellerit
300 g pastinaaki
300 g kartuleid
3 - 4 küüslauguküünt
vett
2 dl kohvi- või vahukoort
koriandripulbrit
soola, pipart
peekoniviile

Hakitud küüslauk, koriandripulber ja tükeldatud juurseller praadida võis läbi, lisada teised köögiviljad samuti tükeldatuna, valada peale vett ning lasta keema. Vee kogust on raske öelda, see peaks potis veidike üle juurikate ulatama. Kui köögiviljad on pehmed, suristada need püreeks, lisada koor, maitsestada soola-pipraga ning lasta korraks keema. Serveerida krõbedaks praetud peekoniribadega.

Kommentaarid

Tibu ütles …
Tore supp, aga keset paastuaega seista silmitsi ahvatleva peekoniga on liig, mis liig :-)
Ülle ütles …
Järelikult on vaim veel nõrk;).
dr Baarmän ütles …
Tibu, kas sa oled usku vahetanud? :)

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus