Black Forest sai rulli keeratud


Ei hakka siin heietama kuulsusrikka Schwarzwälder Kirschtorte sünniloost, seda on koos imeilusate piltidega teinud Dagris oma blogis. Minu jaoks on ta alati olnud rohkem Black Forest Cake, kuna esimest korda sattusin selle lummusse just läbi ühe ingliskeelse kokaraamatu. See juhtus hulga aastaid tagasi, kuid käin seda pilti just samas raamatus ikka ja jälle piilumas:).

Järgnevalt üks kodukootud rull kuulsa koogi sabas sörkides, mahlane ja parajalt šokolaadine.

3 muna
1 dl suhkrut
3 sl kakaod
4 sl jahu
2 sl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 dl vahukoort
150 g kohupiimakreemi
2 sl suhkrut
(soovi korral veidi vanillsuhkrut)
tervete kirssidega kirsimoosi*
hakitud šokolaadi

Munad vahustada suhkruga heledaks tihkeks vahuks, lisada sõelutud kuivained ja segada ettevaatlikult ühtlaseks tainaks. Laotada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile**, paber tasuks eelnevalt võiga üle määrida. Küpsetada 200 kraadi juures umbes 10 - 15 minutit, kuni on läbi küpsenud. Üleküpsenud biskviit muutub kõvaks ja ei allu enam kokkurullimisele. Oma kogemuse järgi võib biskviiti küpsetades ahjuust avada ja küpsemist kontrollida ajaliselt kusagil viimase kolmandiku sees, siis pole enam allalangemise ohtu. Ühesõnaga, kui põhi on valmis, tõsta see ahjust välja, kummutada teisele paberile, eemaldada küpsetamisel all olnud paber ja rullida uue lehe abil kokku ning jätta jahtuma.
Kreemi jaoks vahustada koor suhkruga ja segada koos kohupiimakreemiga ühtlaseks.
Jahtunud põhi rullida lahti, katta pealt poole kohupiimavahu ja kirsimoosiga ning rullida uuesti ja lõplikut kokku. Katta pealt ülejäänud kreemiga ja puistata üle hakitud šokolaadiga.
Lasta vähemalt tunnikese seista, siis on kogu rull kenasti mahlane ja maitseküllane.

* - moosi asemel võib edukalt kasutada kompotikirsse, kuid siis tuleks suhkrukogust maitse järgi suurendada.
** - sellest kogusest ei saa päris tavalise ahjuplaadi suurust põhja, tuleks teha veidi väiksema plaadiga (suurele plaadile sobib 4 munaga tainas).

Kommentaarid

Zoozi ütles …
Seda tahaks küll kohe proovida:)

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus