Lihtne põldmarjapirukas


Absoluutselt triviaalne, hetkeemotsioonide ajel sündinud plaadikook. Ei tasu siit otsida ei traditsiooni ega järjepidevust. Korraks vaid:).
Tegemist on lihtsa argipäevase koogiga, veidi hapukas ja veidi magus:). Vahel ei tahagi palju jutustada ...

pärmi-lehttainast (500 g pakist umbes pool või veidi rohkem)
400 g (külmutatud) põldmarju
1 + 0,5 dl suhkrut
1 kuhjaga sl maisitärklist
2 muna
250 g maitsestamata jogurtit või hapukoort
kaneeli

Kõigepealt valmistada põldmarjakissell. Külmutatud põldmarjad panna tilga veega keema, lisada 1 dl suhkrut ja lasta podiseda, kuni marjad on pehmed. Parema tulemuse saamiseks võiks nad veel kahvliga läbi vajutada või sauseguriga kiiresti ühtlaseks lasta. Lisada vähese veega segatud tärklis ning lasta uuesti keema. Valmis kissell tõsta jahtuma.
Vahepeal rullida lehttainas hästi õhukeseks ja katta sellega vormi põhi. Minu vorm oli umbes 30 x 20 cm, aga kui teha pirukat tavalise ahjupanni peal, tuleks kõiki koguseid enamvähem duubeldada.
Jahtunud kissell ajada taina peal ühtlaselt laiali. Munad kloppida 0,5 dl suhkru, jogurti ja kaneeliga segi ning valada kõige peale.
Küpsetada 200 kraadi juures 25 - 30 minutit, kuni põhi on küps ja munasegu kenasti hüübinud.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Lehttainas olemas, muud asjad ka. Puuduvad vaid põldmarjad. Kas võiks proovida vaarikatega või mustade sõstarde või pohlade või ... ? Põldmarjad on üldse defitsiit, isegi turul kohtab neid harva.
dr Baarmän ütles …
Põldmarju saab näiteks säästukast, kompoti kujul. Kisselliks käivad küll, isegi vett ja suhkrut ei pea lisama.
Aga jah, muid marju on ABSOLUUTSELT keelatud kasutada, eks ju, Ülle :)
Ülle ütles …
Mina kasutasin poest ostetud külmutatud põldmarju (Poola, või mis see nüüd oligi), ehtsaid meie kandis niikuinii ei leidu. Isegi mitte suvel:(.
Aga kulla doktor, teised marjad on absoluutselt lubatud:). Panustaks mustadele sõstardele või pohladele, tuleb kindlasti superkook!

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus