Majoneesikook


Millegipärast seostub mul majoneesikook legendaarse saatega "Vaata kööki". Võib-olla seepärast, et sel ajal tehti majoneesiga päris palju küpsetisi, nii kooke kui küpsiseid. Vahepeal on see kuidagi unarusse jäänud ning seda enam kohtasin äratundmisrõõmu kusagilt ajakirjast Hellmann´si majoneesi reklaami nähes. Jess, majoneesikook! Elevil olemisega retsepti uurides selgus, et see pole mingi tihke sai, vaid õhuline ja šokolaadist küllastunud brownie-tüüpi hõrgutis. Imelihtsalt valmistatav pealegi:).
Optimeerisin väheke retsepti koostisainete koguseid.

140 g šokolaadi
3 muna
2 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
40 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 sl kakaopulbrit
50 g kreeka pähkleid
1 dl paksu majoneesi

Šokolaad sulatada veevannis. Munad vahustada suhkrutega, segada juurde sulatatud šokolaad. Sõeluda juurde kuivained, lisada hakitud pähklid ja majonees (näiteks Hellmann´s, Felixi klassikaline, vms paksem ja rasvasem majonees). Tainas valada küpsetuspaberiga kaetud ja võitatud 24-cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi (ahjuplaadi jaoks tuleks koguseid duubeldada:) ) ning küpsetada 160 kraadi juures 30-35 minutit.
Kohe maiustades on kook rabe ja õrn, teisel päeval niiskusesisaldus tasakaalustub ja küpsetis muutub ääretult pehmeks ning maitseküllaseks.

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus