Majoneesikook


Millegipärast seostub mul majoneesikook legendaarse saatega "Vaata kööki". Võib-olla seepärast, et sel ajal tehti majoneesiga päris palju küpsetisi, nii kooke kui küpsiseid. Vahepeal on see kuidagi unarusse jäänud ning seda enam kohtasin äratundmisrõõmu kusagilt ajakirjast Hellmann´si majoneesi reklaami nähes. Jess, majoneesikook! Elevil olemisega retsepti uurides selgus, et see pole mingi tihke sai, vaid õhuline ja šokolaadist küllastunud brownie-tüüpi hõrgutis. Imelihtsalt valmistatav pealegi:).
Optimeerisin väheke retsepti koostisainete koguseid.

140 g šokolaadi
3 muna
2 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
40 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 sl kakaopulbrit
50 g kreeka pähkleid
1 dl paksu majoneesi

Šokolaad sulatada veevannis. Munad vahustada suhkrutega, segada juurde sulatatud šokolaad. Sõeluda juurde kuivained, lisada hakitud pähklid ja majonees (näiteks Hellmann´s, Felixi klassikaline, vms paksem ja rasvasem majonees). Tainas valada küpsetuspaberiga kaetud ja võitatud 24-cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi (ahjuplaadi jaoks tuleks koguseid duubeldada:) ) ning küpsetada 160 kraadi juures 30-35 minutit.
Kohe maiustades on kook rabe ja õrn, teisel päeval niiskusesisaldus tasakaalustub ja küpsetis muutub ääretult pehmeks ning maitseküllaseks.

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Moskva saiad, heldimusega Jõe baarile mõeldes

Kuidas peipsimaalased taas Hiiumaal käisid

Toorjuustukook laimi ja valge šokolaadiga Key lime pie jälgedes