80 portsu soolast ja 280 portsu magusat ning seda kõike üheks päevaks!

Just nimelt! Koos heade abilistega lööme üheksakesi Tartus Tasku kaubanduskeskuses enam-vähem kahe nädala pärast, 21.mail laagri üles ja pakume möödakäijatele ning ekstra kohaletulnutele seda kõike maitsta. Muidugi mitte niisama möödaminnes püstijalu ja jooksu pealt, vaid ikka nagu päris, kohvikus nimega "Blogi 2".

Aasta algul kirjutati, et 2011.a. üheks toidutrendiks on impulsiivsed pop-up söögikohad, kus tullakse kokku vaid üheks päevaks, ollakse rõõmus ja nauditakse häid maitseid. Ja ega Eestigi saa kehvem olla:) . Veebruari alguses paiskas õhku elevust MTÜ Maitseklubi poolt ettevõetud ja Tallinnas Solarise keskuse aatriumis ülesseatud esimene blogipidajate kohvik. Kahel päeval pakkusid Mari-Liis, Liina, Tuuli, Piret, Ragne, Priit, Elis, Kätrin ning Katrin head ja paremat, mis kadusid kui sabaga tähed karges taevas. Ühesõnaga oli see üks äraütlemata menukas ettevõtmine. Ise sinna kahjuks kiibitsema ei jõudnud, sest talvine külmetushaigus otsustas just sellel nädalavahetusel jalust maha niita, sama juhtus ka ühe kohvikus üles astuma pidanud blogija Aedaga.

Kohe pärast seda läks Tartuski sahisema-kahisema, et kas ja kus ja kas meil ka. Aivar Hansonil MTÜ Maitseklubi poolt oli idee täiesti olemas, natuke sai kaasa mõeldud ja nii see kõik nüüd reaalsuseks saabki.
Vahepeal tuli suisa hirm peale, et oli nüüd tarvis torkida. Aga praeguseks on see ahastusefaas õnneks seljataga, aru saadud, et kaamera taga on märksa mugavam toimetada kui selle ees ning ootan juba ülejärgmist laupäeva, põnevusega.

Tartu blogikohvik ei ole üksnes Tartu-keskne, kaasatud on need Liivimaa toidublogide pidajad, kes mõistagi nõustusid selles avantüüris kaasa lööma, pluss abijõud Eestimaalt. Nii et välja astub sõbralik seltskond, kes pakub ehtsaid, ilma igasuguste säilitusainete, jahuparandajate ja transrasvadeta ampse. Hea võimalus maiustada kohapeal, osta koju või küllaminekuks endavalitud sisuga karbike kaasa, või minna selle karbiga hoopis aeda või piknikule. Valik on teie!

Kuna ülekordamine on tarkuse ema, siis loen üles need, kes blogikohvikus end laua taha sätivad:
Sille Vadi, blogi Toidutegu
Martiina Anni, blogi Tegemisi-toimetusi
Kaare Kangro, blogi Koopatibi küpsetab
Liilia Raik, blogi Köögitoimkond
Liisi Luukas, blogi Liisi blogi
Jaanika ja Signe Anton, blogi Maitse asi
Laivi Mesikäpp, blogi Seto Külakost - loomise lugu
Merrit Kiho, blogi Abikelner Hummer
ja mina ka:) . 

Ettevõtmist korraldab MTÜ Maitseklubi ja toetab DanSukker.

Kohviku menüü on järgmine:

Selleks, et külastajad jõuaks meid eelnevalt tundma õppida, võib kodus vaadata lühivideosid, et kes need toidublogijad küll on ja millest mõtlevad:). Mina mõtlesin (kui Internet Explorer ei näita veidi allpool avanevat videot, kasutada seda linki) seekord traditsioonilisele odrajahukaraskile.



Nii et märkige kalendrisse, mobiiltelefoni, rüperaali või kõrva taha suurelt ja punaselt:
21.mail kell 12 avab Tartus Tasku keskuse I korrusel uksed Tartu ja Liivimaa esimene toidublogipidajate kohvik "Blogi 2".
Kiirustage seltsimehed, kiirustage!

Kommentaarid

Silja Luide ütles …
väga armas video:) nii kahju, et ma sellel päeval pean Tallinnas olema - oleks suurepärane põhjus kodulinna külastada. Sulle ja teistele tublidele blogijatele aga soovin jõudu!:)
Ülle ütles …
Aitäh Silja! Kahju, oleks olnud tore kohata. Aga ehk mõni teine kord, maailm on ju väike:).
Olen Ülle.... ütles …
Aijaa, kas see on see salapärane, või on veel midagi põnevat tulemas. Palun meelita mid põrsa kalkuni valsiga või porgandisupiga ja ma tulen lennates :) Igatahes tervitan kõiki Tartu gurmaane :)
Ülle ütles …
Jaa, Ülle, see ongi see salapärane asi:). Aga tervitused vastu võetud ja kui muidu ei kohtu, siis küllap saab virtuaalsel moel pärastisi muljeid jagada.
Tuuli ütles …
Oi kui põnev! Kui vähegi õnnestub, tuleme Tartu blogardite kohvikut külastama. Muidu surun aga pöidlad pihku,et ahjud kuumad ja pead jahedad oleksid kogu seda piruka- ja koogipidu ette valmistades.
Ülle ütles …
Tuuli, aitäh pöidlahoidmise eest! Eks sellest tuleb jah paras katsumus. Mitte niivõrd küpsetamise osa, kui muretsemine, kuidas see kõik tervelt ja tagurpidi kukutamata letile jõuab ja kas keegi meie avantüüri vastu üldse huvi tunneb.
Aga üritame vähemalt:).
dr Baarmän ütles …
Läbikukkumine näeb antud ürituse kontekstis välja nii, et kogu toidukraami jätkub kauemaks kui pooleks tunniks?
Ülle ütles …
Aga palun siis varakult kohal olla:).

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus