Rediserisoto


Kevadel ei saa ilma krõmpsude redisteta. Ajast aega on nad tundunud kõige maitsvamatena just äsja peenralt kaksatutena, veidike mulda veel küljes. Samuti on ületamatud kevadine värske salat rohelisest kraamist, redistest, keedumunadest ja hapukoorekastmest. Ehk siis redis sobib külmadesse toitudesse justnagu valatult, aga kuidas toimivad koos redis ja pliit?

Otsustasin seda järele proovida risotos. Oluline, et redist ei kuumutataks liiga kaua, muidu kaob talle iseloomulik maitse ja tekstuur. Redis peab hamba all ikka praksuma:).

50 g võid
1 sibul
3 dl risotoriisi
1 dl valget veini
umbes 0,5 l kanapuljongit
100 g rediseid
50 g riivitud parmesani
2 sl redisemaitselist toorjuustu
punt murulauku
soovi korral 100 g krevette

Hakitud sibul praadida võis klaasjaks, lisada riis ja praadida edasi, kuni riisiterad muutuvad peaaegu läbipaistvaks. Valada juurde vein ja lasta vedelikul aurustuda. Alandada kuumust ning osade kaupa puljongit lisades hautada riis pehmeks. Puljongi kogus on siin suhteline ja oleneb mitmetest teguritest, vahel saab hakkama poole liitriga, vahel kulub ligi kolmveerand.
Kui riis on peaaegu valmis, segada juurde toorjuust, riivitud parmesan ja hakitud redised. Lõpuks lisada hakitud murulauk ja soovi korral krevetid. Timmida maitset, vajadusel lisada mõnda tšillist maitseainet.

Kommentaarid

Liisi ütles …
Ma kuumutasin redist wokiroas ja väga maitsev sai. Rediserisoto kõlab samuti hästi ;)
Ülle ütles …
Tuleb välja jah, et redis on universaalne.

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Toorjuustukook laimi ja valge šokolaadiga Key lime pie jälgedes