Kõige kiirem õhtueine


Väljas on ebanormaalselt palav ja kui õhtupoolikul tõuseb kontoris termomeetrinäit 30 kraadini, algab vaikne ülessulamine. Kohe tunned, kuidas nahk kleepub ja tahaks muudkui rohkem vett juua, õhust rääkimata. Õhtul ei viitsi enam isegi süüa teha. Sestap jaksad pomiseda vaid: "Lauake, kata end!", kuni selgub, et selleks tuleb ikka peadpidi külmkappi pugeda. Niipalju siis muinasjuttudest:).

Niisiis üks kerge ja värviline taldrikutäis, milles ei puudu kevadine kuningas spargel. Seekord läks ta pannile koos oma vana armastuse - küüslauguga. Olgem ausad, retseptist on asi kaugel, pigem on tegemist kaunis emotsionaalse taldrikutäitmisega, võtke või jätke.

õli
5-6 küüslauguküünt
punt sparglit
meresoola

Hakitud küüslauguküüned panna õli sisse praadima, lisada minutikese pärast sparglivõrsed, alandada kuumust ja praadida, kuni spargel on parajalt pehme, kuid veel krõmps. Vahepeal võiks sparglit ka pöörata, siis küpsevad varred ühtlasemalt. Küüslauk pruunistub küpsemise käigusning muutub mõnusaks tšipsilaadseks. Lõpuks maitsestada soolaga.

Tõsta kuumad sparglid taldrikule, sinna juurde kõlbab hästi hapukoorega kodujuust (kui Hollandi kastme tegemine osutub liiga väsitavaks:) ) ja mõned tükid punast soolakala koos paari tera uhmerdatud värvilise pipraseguga, rediski ei tee paha. Viil musta leiba ja klaas külma valget veini - idüll missugune.

Kommentaarid

mermer ütles …
Mõnusalt nämma kooslus!
Ülle ütles …
Ja kuidas veel:)

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus