Kui šašlõkihullus on maad võtnud


Aeg-ajalt juhtub ikka, et lihaküpsetamishoog muudkui kasvab ja kasvab ning grillija tunneb ennast kui muistne kütt mitte ühe loomaga, vaid neid oleks justkui terve kari lõkketule äärde marinaadipotti sätitud. Noh et igaks juhuks, et ikka jätkuks. Mõnikord jätkub parasjagu, mõnikord jääb üle. Kes see ikka seda va jahtunud liha enam tahab.

Niisiis vahtisingi jaanipäeva järel tõtt alles jäänud lihatükkidega. Muide, jalustrabavalt hea šašlõkk oli, see Tuuli sealiha ja veini triumf maitses ikka tõesti taevalikult. Kuid seda sai lihtsalt ülemäära palju:).
Kuna sügavkülm vajas uute marjade eel sulatamist, siis ühe külmutatud tainapaki realiseerimine oli just see õige tegu. Nii need pirukad sündisidki, idee pärineb Good Food`i juulinumbrist.


500 g (külmutatud) pärmi-lehttainast
suur peotäis (umbes 5-dl karbitäis) eelmisest õhtust ülejäänud šašlõkki või muud grillilt tulnut
punt rohelist sibulat
100 g riivitud juustu (võiks kasutada erinevaid)
150-200 g kohupiima või toorjuustu
soola, pipart
1 muna

Lihatükid peenestada noaga või köögikombainis. Hakklihamasin ei ole nii hea mõte, kuna segu puutub liiga tihkeks. Lihale lisada ülejänud ained ja segada hästi läbi, maitsestada soovikohaselt.
Tainas rullida õhukeseks (külmutatud tainas eelnevalt sulatada), lõigata nelinurkadeks, vajaduse korral rullida neid veel laiemaks ning tõsta muffinipanni süvenditesse. Igasse pessa panna suur lusikatäis täidist ja tõsta nurgad keskele kokku, neid kergelt voltides, justnagu üritaks lilleõit vormida. Määrida pealt munaga ja küpsetada 200 kraadi juures 15-20 minutit, kuni on pealt kuldsed. Antud kogustest saab 18 toredat pirukat.
Maitsevad kõige paremini just ahjust tulnutena, ikka klaasi piimaga.

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus