Mustika-vanillijäätis


Sel suvel on jäätisetegemine täiesti andestamatult tahaplaanile jäänud. Maasikatega sai paari varianti proovitud, üks pistaatsiapähklitega katse samuti. Siis aga avastasin, et mustikatega pole ma ju teinudki. Kuidas küll nii, võiks endalt küsida.

Viga sai kiiresti parandatud ja mõnus mustika- ning vanillimaitseline maius valmis keerutatud. Seekordses variandis ei ole muna, kõik baseerub mustikate ja paksu jogurti koostööl.

5 dl mustikaid
1,5 dl suhkrut
2 dl vahukoort
1 vanillikaun
400 g paksu rasvasemat jogurtit (Türgi, Kreeka, kõlbab ka tavaline paksemaks nõrutatud suurema rasvaprotsendiga maitsestamata jogurt)
1 sl kanget alkoholi, nt Cointreau`d

Vahukoor lasta suhkru ja vanillikaunaga keema, eemaldada kaun ja kaapida seemned keeduse hulka. Tõsta jahtuma. Mustikad purustada kannmikseris hästi peeneks massiks, lisada jahtunud koor, külmkapikülm jogurt ja alkohol ning vahustada veel mõned törtsud. Kui kasutada külmutatud marju, võib marjad ja veel sooja kooresegu koos ära purustada, hoiab jahtumisaega kokku:).
Vahune segu panna jäätisemasinasse ja valmistada jäätis. Lõpuks veel mõneks tunniks sügavkülma ja südasuvine maius ongi valmis.

Märkusena, et kui endal pole aega jäätist valmistada ja hirmus jäätiseisu tuleb peale, aitab välja ka tavaline poest ostetud vanillijäätis. Panna kannmikserisse mustikaid, vaarikaid, jäätist ja piima ning mõne minutiga valmib vana hea jäätisekokteil. Alati abiks!

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Toorjuustukook laimi ja valge šokolaadiga Key lime pie jälgedes