Pühapäev Tallinnas, 1. osa - Maasikad, maasikad ja väga palju maasikaid

Kui me täna hommikul lõunaosariikide toidublogarditest koosneva üheteistpealise seltskonnaga Tartus bussi istusime, ei osanud me oodata, et see päev kujuneb erinevate maitsete paraadiks, milles on nii säravaid soliste kui väärikaid koorilauljaid (vähemalt niigi palju paralleele tantsu- ja laulupeoga). Ja olgem aus, solistid olid ülekaalus. Kuna kiiremaid südamelööke esilekutsuvaid emotsioone sai lõpuks hullumeelselt palju, jagan oma seekordse kodukirjandi kolmeks osaks, vastavalt teemadele.


Kõik algas maasikatest. Kahel päeval olid Ülemiste kaubanduskeskuse parklas üleval suured valged telgid, mis tähendasid juba kuuendat aastat maasikafestivali toimumist. Maasikakasvatajad üle Eesti ja seekord üksiküritaja Lätimaaltki pakkusid rohkearvulisele uudistajas- ja ostjaskonnale osa oma maasikasaagist. Sel aastal läks isegi õnneks, maasikahooaeg on veel täies hoos ja seega marjadest puudust ei tulnud.


Mõistagi tuleb festivalil valida välja Eesti maitsvaim maasikas ja seekord kaasati testimisele ka toidublogijad. Tallinna rahvas tegi laupäeval niiöelda musta tööd, valides välja viis finalisti. Meile jäi teisel päeval võimalus öelda sõna sekka neist esimese hääletamisel. Ma parem ei taha teada, kuidas laupäeval need finalistid välja valiti, sest juba nende viiegi puhul sulasid maitsed suus kokku üheks hiigelsuureks maasikaks.

Viis finalisti

Aga lõpuks ta DanSukkeri esindaja poolt välja hõigati - 2011.a maasikafestivali marimad marjad sordist "Polka" pärinevad Orava talust Põlvamaalt Valgjärve vallast. Muide, kõik finaali jõudnud marjad esindasid "Polkat". Maitsev, tihke ja ilusa kujuga mari.


Aga sellega meie Tallinna-tuur alles algas ...

Kommentaarid

Mari-Liis ütles …
Mulle tuli küll suure üllatusena, et kõik võistlevad maasikad, ka laupäevased, olid ühest sordist. Nii erinevad! Uskumatult palju ikka sõltub kasvatajast, tingimustest, korjeajast... Jään ootama järge! Mari-Liis, musta töö tegija:)
Ülle ütles …
Mari-Liis, kõigi laupäevaste maasikate sorte ma ei tea, aga need finaali jõudnud olid väidetavalt ühest sordist. Tõesti, maitselt olid nad väga erinevad, ehk ka seepärast, et mõned olid kauem aega juba seisnud ja mõned värskemalt korjatud. Värskus loeb ikka väga palju.
Mari-Liis ütles …
Kõik laupäevased (15 osalejat) olid ka Polka.
Tuuli ütles …
Mina ei jõudnud ka ära imestada, kuivõrd palju sõltub kasvatajast ja igasugusest muudest faktoritest, mis sellesama ühe Polka nii erinevaks muudavad. Ja kinnitust sai ka minu usk, et väiksemad maasikad on mõnusamad. Eriti tuleks vältida neid tomati mõõtu jurakaid (juhul, kui lihtsalt janu on, siis vast sobib see ka :)
Kodus ladusin ka maasikaid sügavkülma ja ohkisin,et küll on ikka head ja magusad need kodumaised marjad!
Ülle ütles …
Oi, või kõik Polkad. Aga Rumba-nimelist sorti nägime ka, kuigi ei maitsnud:).
Aga see on küll õige, et väiksemad marjad on paremad ja nagu ikka, kõik oleneb siin inimesest ja mullast.

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Toorjuustukook laimi ja valge šokolaadiga Key lime pie jälgedes