Salveivõis praetud täidetud tsukiiniõied

Hommikune idüll, kui sammuda läbi veel niiske rohu tsukiinipeenrani, lugeda üle sel päeval juba kõrgele tõusnud päikeses lahtilöönud õied, murda kaasa pihutäis imelisi tumekollaseid tuutusid ja ongi ilus algus päevale tehtud. Ja kiiret pole kuhugi. See kõlab nii toskaanalikult, kust olevatki pärit komme praadida tainasse kastetud tsukiiniõisi.

Siin aga üllatate selle söögiga enamust oma külalisi. Seda kahel viisil, ehk siis stiilis "issver, ma ei teadnudki, et need õied kõlbavad süüa" või "oo, kas SIINSED tsukiiniõied ka kõlbavad süüa". Mhm, huvitav, mille pärast siinsed tsukiinid siis kehvemad on, tekib trots.
Aga vat ei ole.

8 tsukiiniõit
1 pall mozarellat
8 vart murulauku
100 g võid
10 salveilehte
1 suur või 2 väiksemat muna
jahu
soola, pipart

Tsukiiniõied puhastada sitikatest ja vajadusel loputada külma veega. Juust lõigata 8-ks sektoriks ja toppida tükike juustu iga õie sisse. Ülevalt siduda kokku elastse murulauguvarrega.
Või sulatada pannil, lisada salveilehed ja lasta võil praadida, kuni salveilehed on kenad krõbedad. Võid pole vaja eriti pruunistada.
Kasta õiepakikesed lahtiklopitud munasse, seejärel keerata taldrikule valatud jahus ning praadida rohkes võis mõlemalt poolt, kuni kuldsed ja krõbedad. Juust ei tohiks selle ajaga välja valguda. Tõsta taldrikule, keerata veskist mõned keerud soola ja pipart peale ning nautida klaasikese külma valge veiniga.

Kommentaarid

Olen Ülle.... ütles …
...puhastada sitikatest :) Aga kuidas sa pärast kõrvitsaid saad kui õied nahka paned? Tundub väga isuhäratav.
Kuidas sul tomatitega? Nii kuum , et mul ei viljastu. Alumistel okstel on tomatid, aga ülemistel mitte tuhkagi. Kurgid ja kõrvitsad on see eest vägevad. Eile esimesed kurgid juba purki, kusjuures ei kasutanud avamaal kilet ega katteloori. Sibulad ka suured kui tõllarattad :)Tänud sibulapostituse eest, ma nüüd ka Peipsi äärde kui villad pestud ja Äksi minek. Tea kas sügisel sealt tippsibulaid ka saab?
Ülle ütles …
Ei noh, ega see asi nüüd nii hull ka ole, praadimiseks lähevad tühjad isasõied:).
Tomatitest, et kui alumistelt kobaratelt juba esimesed punased ära võtta, siis tavaliselt hakkab ülevalpool ka asi edenema. Kuigi selle palavaga ei jaksa putukad ka lennata, nii et Sul õigus. Muide, meil kasvab ka kurk peenral lageda taeva all, sel aastal jäi veits hilja peale, aga küll saab, ega sellega kiiret ole:).
Aga mine jah Peipsi äärde, seal muidu ka põnev ja sügisel on nii vahva, pea igas väravas oma sibulalett. Kui hästi küsid, siis küllap saad tippsibulat ka. Meil käib sel aastal eksperiment, panime mõned suured sibulad kevadel maha, nüüd õitsevad, vaatame, kas sibulaseeme valmis ka saab.
Juc ütles …
Ma seni neid niisama praadinud erinevates tainastes, kohutavalt maitsevad. Kressiõied samamoodi tehtuna, on teine delikatess. Täitnud ma veel pole, aga sinu jutt ajab isu peale küll. Peab ette võtma!
Ülle ütles …
Oo, kressiõisi polegi proovinud. Aga tundub hirmus põnev, peab järgmisel aastal neid rohkem kasvama panema.

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Toorjuustukook laimi ja valge šokolaadiga Key lime pie jälgedes