Tsukiinist ühepuupaadid


Küll on tsukiinist lihtne ühepuupaati teha, muudkui uuristad parajalt väikestel viljadel tugeva jäätiselusikaga seemnesisu välja ja ongi haabjas valmis:). Pärast läheb muidugi uus sisu sisse ja paat saab hea ja paremaga korralikult üle koormatud, kuni ta ... karlõmps põhja läheb ehk siis lihtsalt ära süüakse. Nii nende söödavate asjade saatus paraku välja näeb.

Tsukiinid kasvavad aga nagu noored lepad, muudkui vinnavad üleöö pikkust juurde, jämedust muidugi ka. Ja väsimatult. Naersin juba, et uue Nahkro talu dieedi järgi toitume 7 päeva nädalas sellest köögiviljast. Iseenesest võiks ju vähemalt nädalakese vastu pidada, kuigi ma kardan, et rohkem ei suuda. Iga hea asi on siis hea, kui teda tarbida mõõdukalt.


Ah jaa, sel aastal on lisaks meie tavapärasele rohelisekoorelisele maas ka kollasekoorelise viljaga taimed. Kollased tsukiinid paistavad põllul silma justkui väikesed päikesed, väga vahva.

Enne ahjupanemist
4 parajat tsukiinit (umbes 20-cm pikkused viljad)
300 g lambahakkliha
2 sl toiduõli
2 sibulat
2 küüslauguküünt
5-6 õlist võetud päikesekuivatatud tomatit
1,5 dl hakitud soolaseeni
väike punt koriandrit
soola
näpuotsaga kaneeli
2 dl riivitud juustu või 8 juustuviilu

Tsukiinid poolitada pikuti ja uuristada lusika abil sisu välja, eriti hea on seda teha tugeva jäätiselusikaga.  Raputada peale veidi soola ja jätta seisma.
Hakkliha panna õli sisse pruunistuma, lisada hakitud sibul ja küüslauk ning praadida, kuni sibul pehme. Lisada peenemaks lõigatud tomatid, seened ja hakitud koriander ning maitse järgi soola ja pisut kaneeli. Kuumutada pannitäis veelkord läbi.
Nõrutada tsukiinilaevukesed (soovi korral patsutada köögipaberiga seest kuivaks), täita hakklihaseguga, tõsta ahjuvormi  ja küpsetada 200 kraadi juures umbes pool tundi, kuni paadid ise on parajalt läbi küpsenud. Vajadusel katta vahepeal vorm pealt fooliumiga. 5 minutit enne ahjust väljavõtmist panna peale juust, siis jõuab ka see mõnusalt ära sulada.

Kommentaarid

Tibu ütles …
Paadid on isuäratavad, aga kus on täispurjes paatide pilt?
Ülle ütles …
No midagi peab ikka fantaasiale ka jääma:)
Olen Ülle.... ütles …
Tänud retsepti eest, olen seda küll söönud, kuid ise pole veel teinud. Suvel probleem ahjuga kui elektriahju pole ja kuumaga kütta ei taha, see määrab menüü. Tea kaua nad säilitada kannatavad?
Ülle ütles …
Kui suvikõrvitsad võtta peenralt ära, siis seismisega muutub koor kõvemaks ... kuni pead peaaegu kirve appi võtma. See puudutab küll enamasti sügisel suuri ja vanemaid vilju. Ma pole suvel neid väikesi vilju säilitada püüdnud, ei oska täpselt öeldagi.

Küll aga võid proovida keerata need täidetud laevad hoopis fooliumisse ja näiteks grillida väiksema tule peal. Või lõigata viljast paksud seibid, katta pealt täidisega, keerata fooliumi ja siis grillida, kulub veelgi vähem aega. Sisu pole ju toores, nii et ainult kõrvits peab läbi küpsema. Ja ahju pole vajagi:). Ja ka lõkkes saab seda teha:D.

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Toorjuustukook laimi ja valge šokolaadiga Key lime pie jälgedes