Mahedad kanarullid


Broilerifileest valmistatud roal on reeglina suurem tõenäosus untsu minna kui näiteks ahju küpsema torgatud kintsulihal. Filee kipub kergesti üle küpsema ja ära kuivama ning kui niisutavat kastet ka pole, eelnevast marinaadist rääkimata, siis on see üks paras tuim tükk.
Sestap võib fileest teha hoopiski ühes mõnusad rullid, rammusas soustis jäävad nad parajalt mahlased. Kes armastab vürtsikamat lõpptulemust, võib ju oma maitseaineriiuli üle takseerida, kuid õrnalt sinepine maitse koos hamba all prõksuvate jõhvikate hapususega oli sel hetkel täpselt õige.
Pealegi parajalt lihtne argiõhtune roog.

3 kobedamat broilerifileed
3 porgandit
4 sl Meira konjakisinepit
soola
pipart
jõhvikaid
võid
vett
1 sl jahu
1 dl vahukoort
soovi korral tüümiani

Lõika iga filee lapiti kolmeks õhukeseks viiluks ja vasarda kergelt. Määri igale viilule umbes 0,5 sl sinepit, puista soola ja pipart ning tõsta mõned porgandikangid ja jõhvikad. Keera liha rulli ja kinnita hambatikuga. Pruunista rullid kuumal pannil või sees ja tõsta seejärel haudepotti. Vala pannile umbes 2 dl vett, lase keema ja vala lihale. Hauta rulle umbes 30 minutit, kuni porgandiribad on pehmed. Sega jahu koorega, vala potti ja lase kõik mõneks minutiks keema. Vajadusel lisa kastmele soola, viska sekka veel natuke jõhvikaid ning soovi korral ka värsket tüümiani.
Serveeri mureda keedukartuliga.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Kallis Ülle!

Veel suured suured tänud raamatu ja küpsiseüllatuse eest!

Just nende küpsiste kohta tahtsin küsida. Et vaatasin, et sinu blogist küll nende retsepti ei leia..

..aga väga tahaks küll! hästi maitsvad olid ja tüümiani-seesami sinepine kooslus on lihtsalt super!

mina panin veel veidi kitsejuustumaitselist toorjuustu peale (see exquisa oma, vahel ikka mõnest poest leiab, mingi hetk tundus, et nad enam ei toogi seda maale..) ja keerasin kõige ümber ühe mahlase käharkapsa lehe, üks väga hea amps tuli! (ja ka korterikaaslane kiitis väga)

et siis siit küsimus : kas on oodata varsti ka nendeteemalist postitust sinu blogisse?
:)

kristi
Ülle ütles …
Kristi, ma natuke põdesin nende küpsiste pärast, et kas selline algul magus, pärast soolane mekk läheb peale. Aga rõõm kuulda, et meedisid! Ja peagi jõuavad nad ka arvutiekraanile:).

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Toorjuustukook laimi ja valge šokolaadiga Key lime pie jälgedes