Šokolaadimuffinid ehk ööd on siin mustad



Ütlen ausalt, nii musti muffineid ei ole ma vist eales söönud, sekka siiski ka mõni valge ricottatäpike justnagu ekslev täht taevas. Detsembris oleks see kõik tundunud kerge mõnitamisena, kuid nüüd, kui põllud valged, taevast sajab laiu helbeid ja lumelabidad on tulnud talvekortereist välja koukida, võib selliseid  juba pakkuda.

Muffinid jäävad mahlased ja kerged, ricotta ning hapukoor annavad õhulisust parajalt juurdegi. Kasutasin sel korral kitsepiimast valmistatud ricottat, mis võrreldes tavalise lehmapiimast tehtud ülimaheda variandiga annab veidi pikantsemat mekki juurde.

Mõnus vahepala talvisesse päeva, jõuab jälle edasi rassida:).

1 pakk Vilma šokolaadimuffinipulbrit (400 g)
2 dl piima
1 dl toiduõli
0,5 dl hapukoort
200 g ricottat
150 g kuivatatud pehmeid musti ploome
0,5 tl vanilliekstrakti

Haki ploomid ja sega ülejäänud ainetega ühtlaseks tainaks. Aseta paberist vormikesed muffinipanni ja vala 2/3 kõrguseni täis. Küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit.
Sellest tainakogusest saab 18 keskmist muffinit.

Vilma tooteid jagas katsetamiseks kommifirma Kalev.

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Moskva saiad, heldimusega Jõe baarile mõeldes

Kuidas peipsimaalased taas Hiiumaal käisid

Toorjuustukook laimi ja valge šokolaadiga Key lime pie jälgedes