Vutti ja kooki - sellest saab meie suvi

Linnapea avajutustus võrkkiiges:)
 
Eile avati siis pidulikult tantsu ja laulu (esimest nägin telekast, teist live`is:) ) ning linnapea jutuga Tartus Antoniuse (Gildi) suveõu. Ega nüüd otse midagi teistmoodi ole: kui värav on avatud, võib erinevatesse kodadesse jätkuvalt sisse astuda, toimuvad erinevad üritused, jne. Aga midagi on ka teistmoodi - õues on oma kohvik! Naljaga pooleks, et mis see Maitseelamuse koda seal ikka niisama pesitseb, ähvardab suveks minna laia maailma seiklema veel, tuleb teine ikka kohapeal rakkesse panna:).


Ja nii see koda siis kohviku üles sättis: mõned lauad paigutati ukse alla terrassile, istuda võib ka teisel pool katuse all, lesida võrkkiiges, lugeda raamatut või nostalgilist ajakirja ja oleskleda keset Tartu vanalinna. On ju mõnus!

Taimekastidest leiab nii lilli kui umbrohtusid

Mida siis pakutakse? Tauno grillib ja suitsutab vutti, kala vahel ka, Anary küpsetab soolaseid pirukaid ja magusaid kooke, Triinu tuulab ringi ja üritab maailma tasakaalus hoida, köögis sätib noor kokapoiss Andrus tellimused taldrikule ning uus abiline Helen müüb selle kõik rõõmsa näoga maha.

Vuttide grillimine

Suitsuvutt või grillvutt koos salati, värske hapukurgi, marineeritud vutimunade ja ciabattaga

Ja mida teile?

On ju isuäratav!

Kohviku menüü on muutuv, on nagu on parajasti, nõud on omapärased. Vahel tuleb ette ka hetki, kus Triinu ja Tauno lähevadki laia maailma seiklema, näiteks Pärnusse või Kärdlasse, aga küllap nad midagi välja mõtlevad.

Nutikas jahuti:)

On ju mõnus suvi!
Antoniuse suveõu koos kohvikuga on avatud kolmapäevast pühapäevani kell 12−20, teisipäeviti on  suveõu avatud kell 12−18, kuid ilma kohvikuta. Püüne peal või võrkkiiges lebotada lubatakse vast ikkagi:).

Kommentaarid

Kaare ütles …
Just eelmisel teisipäeval oli lasteaia emadepäeva piknik Antoniuse õues. Seal on tõeliselt mõnus õhkkond! Ja ma lähen kohe kindlasti Anary kooke maitsma. Käisime ju koos küpsetamist õppimas :)
Ülle ütles …
Istusime seal volbriõhtul ja nagu vanajumala selja taga ning seda kõike kesklinnas! Mõnus koht on küll, aga kuna vahepeal jäi seal käsitöökodasid ühe vähemaks, siis ega palju rahvast seal ei käi. Sel suvel tahetaksegi nende uute tegevustega rahvast tagasi meelitada.
Aga Anary koogid on tõesti sõltuvusttekitavad:).
Juc ütles …
Oi kui lahe, aitäh jagamast, kinnitan selle idee ühe kujuteldava knopkaga oma kujuteldavasse suvekalendrisse. Kindlasti satume sel suvel sinna!
Ülle ütles …
Juc, suvel tuleb õues ja igasuguseid üritusi, kontserdid, Hansapäevad, ja nii edasi. Nii et kui Tartusse jõuad, siis kujutle ennast juba sinna:)
Anonüümne ütles …
Vutiportsjon on mõnusalt isuätatav.

Profa
Anonüümne ütles …
äratav

Profa
Ülle ütles …
Profa, äsja suitsuahjust tulnud vutt on ikka üüratult maitsev, kahju kohe poodides neid vaakumpakendatud suitsuvutte vaadata.

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus