Tsukiinist ühepuupaadid
Küll on tsukiinist lihtne ühepuupaati teha, muudkui uuristad parajalt väikestel viljadel tugeva jäätiselusikaga seemnesisu välja ja ongi haabjas valmis:). Pärast läheb muidugi uus sisu sisse ja paat saab hea ja paremaga korralikult üle koormatud, kuni ta ... karlõmps põhja läheb ehk siis lihtsalt ära süüakse. Nii nende söödavate asjade saatus paraku välja näeb.
Tsukiinid kasvavad aga nagu noored lepad, muudkui vinnavad üleöö pikkust juurde, jämedust muidugi ka. Ja väsimatult. Naersin juba, et uue Nahkro talu dieedi järgi toitume 7 päeva nädalas sellest köögiviljast. Iseenesest võiks ju vähemalt nädalakese vastu pidada, kuigi ma kardan, et rohkem ei suuda. Iga hea asi on siis hea, kui teda tarbida mõõdukalt.
Ah jaa, sel aastal on lisaks meie tavapärasele rohelisekoorelisele maas ka kollasekoorelise viljaga taimed. Kollased tsukiinid paistavad põllul silma justkui väikesed päikesed, väga vahva.
Enne ahjupanemist |
300 g lambahakkliha
2 sl toiduõli
2 sibulat
2 küüslauguküünt
5-6 õlist võetud päikesekuivatatud tomatit
1,5 dl hakitud soolaseeni
väike punt koriandrit
soola
näpuotsaga kaneeli
2 dl riivitud juustu või 8 juustuviilu
Tsukiinid poolitada pikuti ja uuristada lusika abil sisu välja, eriti hea on seda teha tugeva jäätiselusikaga. Raputada peale veidi soola ja jätta seisma.
Hakkliha panna õli sisse pruunistuma, lisada hakitud sibul ja küüslauk ning praadida, kuni sibul pehme. Lisada peenemaks lõigatud tomatid, seened ja hakitud koriander ning maitse järgi soola ja pisut kaneeli. Kuumutada pannitäis veelkord läbi.
Nõrutada tsukiinilaevukesed (soovi korral patsutada köögipaberiga seest kuivaks), täita hakklihaseguga, tõsta ahjuvormi ja küpsetada 200 kraadi juures umbes pool tundi, kuni paadid ise on parajalt läbi küpsenud. Vajadusel katta vahepeal vorm pealt fooliumiga. 5 minutit enne ahjust väljavõtmist panna peale juust, siis jõuab ka see mõnusalt ära sulada.
Kommentaarid
Küll aga võid proovida keerata need täidetud laevad hoopis fooliumisse ja näiteks grillida väiksema tule peal. Või lõigata viljast paksud seibid, katta pealt täidisega, keerata fooliumi ja siis grillida, kulub veelgi vähem aega. Sisu pole ju toores, nii et ainult kõrvits peab läbi küpsema. Ja ahju pole vajagi:). Ja ka lõkkes saab seda teha:D.