Viimase minuti kommid

Hoolimata sellest, et rohi on roheline ja mõnel pool pungad puudel uuesti puhkemas, on jõuluaeg käes. Natuke närviline oma jõulueelses tuhinas, sest tahad või ei taha, mõned toimetused kipuvad ikka viimasele minutile jääma. Ehk on inimestel nii kiire, et ei jõuta ennast töölainelt välja lülitada. Ehk ollakse harjunud, et kõike saab 24/7. Ehk ollakse harjunud, et pead ise 24/7 kättesaadav või vähemalt nähtav olema, muidu poleks sind justnagu olemas. Tegelikult ei pea. Sellest ei juhtu midagi, kui tõmbad ise korraks juhtme seinast välja. Vastupidi. Korraks pilvede pahelt piiluv päike on palju enamat väärt kui kaubanduskeskuse aatriumis helklev lampide rägastik. Petlemma tähest rääkimata, mis siis, et on täiskuuaeg.

Mida aeg edasi, seda enam meeldivad mulle kingitused, milles on kinkija enda käsi mängus. Need ei pea olema keerulised, kuid väike vimka sealjuures ei tee paha. Elu ei pea olema surmtõsine, vähemasti ei tohi seda enda jaoks niimoodi võtta.

Rõõmurikkaid jõule!


Nuudlitrühvlid
20 kommi

125 g kõige peenemaid nuudleid
0,6 dl heledat või tumedat suhkrusiirupit (näiteks Dansukker)
25 g võid
75 g šokolaadi
50 g metsapähkleid
lusikaotsaga vanillsuhkrut
toiduõli nuudlite frittimiseks

Kõigepealt kuumuta väikeses potis õli ja friti nuudlid kiiresti väiksemate portsude kaupa, nii et nad muutuvad peaaegu kuldpruuniks. Tõsta vahukulbiga majapidamispaberile nõrguma. Kuumuta siirup ja või peaaegu keemiseni, tõsta tulelt. Lisa hakitud šokolaad ja pähklid, samuti vanillsuhkur, sega läbi. Lisa veel soojad nuudlid ning sega kiiresti ühtlaseks, et mass ei jõuaks maha jahtuda. Veereta peopesas paraja suurusega kommid ning tõsta taldrikule tahenema. Eriti mugav on komme veeretada kummikinnastega. Lase kommidel täielikult maha jahtuda ning paki ükshaaval tsellofaani või säilita õhukindlalt suletud karbis.


Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus