Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika
Kaerahelbeküpsised on minu jaoks kõige nostalgilised küpsised. See puhas või-muna-kaerahelbekooslus on midagi äraütlemata võluvat. Krõbedad ja suussulavad... Ja niimoodi aastast aastasse ja igavesti...
Retsepti põhi pärineb raamatust "Tervislikud teraviljaroad".
250 g võid
2 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
3 muna
umbes 300 g jämedaid kaerahelbeid
3 sl jahu
Toasoe pehme või vahustada suhkrutega kohevaks, lisada edasi vahustades ükshaaval munad. Seeejärel segada tainasse jahu ja kaerahelbed. Helveste kogus võib oleneda sellest, kui pehmeks ja õhuliseks on võivaht õnnestunud eelnevalt vahustada. Mikseriga läheb see kergemini, puulusikaga vahustades võib vaht jääda tihkem. Tainas peab lõpuks jääma siiski pigem kõvapoolne.
Lasta tainal seista umbes veerand tundi (helbed paisuvad) ja tõsta teelusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed pätsikesed. Küpsetada 200 kraadi juures 8-10 minutit, kuni servad ja pealispind on parajalt kuldsed.
Antud kogusest saab 2 plaaditäit imehästi lõhnavaid küpsiseid. Nosida võib mõistagi ise, veel parem on pakkuda sõpradelegi.
Kommentaarid
tervitused Märjamaa lähistelt!