Kohukesed, mis meenutavad jäätist


Mõnda aega tagasi kusagil internetiavarustes kohatud jutt isetehtud kohukestest ei andnud kohe kuidagi asu. Kui hiljuti Oma Maitses neist samuti kirjutati, leidsin, et nüüd on aeg küps see kõik ka ise ette võtta. Ega ikka ei usu, mida teised kirjutavad, tuleb enda nahal järgi proovida. Huvitav, kui asi untsu läheb, leitakse kohe trobikord paslikku vanasõna, seda, et mõnikord ka kiidusõnu sajaks, vanarahvas ette ei näinud. Kes see ikka muu kiidab, kui mitte ise:).

Ja need kohukesed või kuidas-iganes-neid kutsuda-võiks olid ikka jube head. Kõik õpetused käsivad kohupiima ja sulatatud või kokku segada ning asi mutt. Ma võtsin kätte miksri ja selle asemel, et vaid korraks kõik ühtlaseks lasta, vahustasin ikka mõnuga. Või andis vahule veel vunki juurde, nii et kohupiim muutus minu köögis seninägematuks vahuseks kreemiks. No kuidas sa seda uuesti tahkeks muudad! Ei kuidagi, külmkapis seistes ta küll tahenes veidi, kuid mingit vormitavat kaubandusliku väljanägemisega massi oleks olnud palju tahta. Kuidagimoodi suutsin siiski miskised portsjonid moodustada ja need vähemalt osaliselt sulatatud šokolaadi sisse kasta.
Kohupiimajuustu järgi ei maitsenud see kõik üldse, magus õhuline kreem moodustas tumeda rabeda šokolaadiga ääretult hurmava koosluse. Mmmm, nagu oleks söönud jäätist, aga ohoo - see polnudki külmutatud.

200 g kohupiima (rasvavaba ei sobi)
2 sl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
50 g võid
100 g tumedat šokolaadi

Kophupiim segada suhkrute ja sulatatud võiga ning mikserdada vahuseks kreemiks. Toidukilest lõigata piisavalt suur tükk, tõsta kreem kilele ja keerata kile abil rulliks. Rulli läbimõõt võiks olla umbes 3-4 cm. Tõsta rull külmkappi vähemalt paariks tunniks tahenema.
Šokolaad sulatada veevannil, jahutada pisut ning proovida kasta kohupiimarullist lõigatud jupikesi šokolaadi sisse. Kui see õnnestub nagu poekohukeste juures, olete meister. Kui mitte, siis lihtsalt inimene. Oluline on siiski vähemalt natukene šokolaadi kohupiima ümber saada.
Tõsta kakukesed veel külmkappi tahenema ja peagi võibki maiustama hakata.

Kommentaarid

Marju ütles …
Kusjuures minul on komme kohukesed enne söömist sügavkülma pista ja siis neid jäätunud kamakaid süüa :) Ma ei tea, kust mul see tuli, aga millegi pärast nii mulle meeldib ja pealegi, nii jätkub neid palju kauemaks kui kaheks ampsuks ka! ;)
Anonüümne ütles …
Njämm... Ma pean ka järele proovima. Salvestan lahke loaga retsepti. :)
Ülle ütles …
Yksikuitaja - ole lahke ja tee proovi:).
Marju - ma olen kusagi isegi näinud müügil sügavkülmutatud kohukesi.
Tibu ütles …
Järjekordselt on sul õnnestunud käkkidest teha isuäratav pilt

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus