Kalkunipikkpoiss

Hakklihasegu jaoks:
1 karp (= 450 g) hakitud kalkuni kintsuliha (Rannamõisa)
1 keskmine riivitud porgand
1 suur muna
100 g vahukoort
1-2 sl röstitud sibulahelbeid (Meira või Santa Maria)
2-3 sl riivsaia või 2 viilu saia
maitse järgi soola
Täidise jaoks:
100 g šampinjone või muid seeni
1 suur sibul
maitseks Tamme aiandustalu Särtsusoola
1 pakk mozzarellapalle
Prae hakitud sibul ja seened, lisa särtsusool ja lase jahtuda. Valmista hakklihamass, klopi hästi läbi. Laota pikliku vormi põhja pool hakkliha, tõsta keskele seenesegu, pane mozzarellapallid samuti sirgesse ritta ja kõige lõpuks kata ülejäänud kalkuniseguga.
Küpseta, kuni eralduv lihamahl muutub selgeks ja pealispind kergelt pruuniks.
Eriti hästi sobib sinna juurde värske salat. Kahjuks on meil praegu valida kas Eesti Luunja potisalati või Itaalia pakendatud salatilehtede vahel. Seekord oli käepärast viimane rukola näol, natuke kirsstomateid ka, kuid kõige olulisem on kaste. Rukola tugevat maitset sobib väga hästi tasakaalustama emulsioon õlist, sidrunist ja sinepist (Felixi Inglise sinep on siinkohal super!). Küll tahaks juba oma aia rohelist...
Kommentaarid