30. august 2010

Õunasorbett


Uhh, väljas on külm, hommikul oli 9 kraadi. Ühel päeval tundsin kurgus suisa sellist olemist, mida nimetatakse kurguvaluks ja mis tavaliselt eelneb nohule. Veidi tohterdamist ja tundmuseks see õnneks jäigi. Vot mida teevad ootamatud tsüklonid ...
See aga ei tähenda, et jäätisest tuleks täielikult loobuda. Üks sorbetitegu siiski veel, õunaajal mõistagi õuntest, kaneeline soojenduspadi kaasas:).
Kommentaariks, et minu lemmiksort õunamoosi ja -kookide tegemiseks on "Valge klaar", kuna ta on suurepärase maitsega ning laguneb kergesti. Õunatükid, mis jäävad nagu puutükid, on koogi sees ju päris ebameeldivad. "Antonovkad" ja osad sibulõunad on samuti head, kuid "Valge klaar" on super.

600 g kooritud ja tükeldatud õunu
2 dl suhkrut
kaneeli
2 tl vahtrasiirupit
4 munavalget

Tükeldatud õunad (minul siis "Valge klaar") panna tilga veega keema ja hautada tasasel tulel pehmeks, vajadusel aidata pärast sauseguriga kaasa. Lisada suhkur ja keeta veel pisut, kuni suhkur on lahustunud. Ühesõnaga õuntest tuleb teha  õunapüree:). Lisada kaneel ja vahtrasiirup ning jahutada maha.
Munavalged vahustada pehmeks vahuks, segada juurde õunapüree ning valmistada jäätisemasinaga sorbett. Veel sügavkülma tahenema ning võibki asuda maiustama.

Kommentaare ei ole:

Vaata veel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...