Siiru-viirulised brownied
Taas üks mu lemmikküpsetisi - toorjuustutriipudega kakaost tummised brownied. Nagu ma aru saan, ei ole eesti keeles sellele küpsetisele suudetud veel sobivat vastet leida, mhm, äkki oleks üks variant lihtsalt "braunid".
Igatahes uskumatu, et see juba üle 100 aasta vanune koogilaadne toode ei ole eesti keelde oma sõna toonud. Kuigi, olgem ausad, siinkandis seda Põhja-Ameerika päritolu maiust ei ole ka nii kaua tuntud. Praegu torkas pähe, et kui on olemas komisjon, mis arutleb uute eestikeelsete taimenimede moodustamise üle, võiks olla ka sarnane komisjon toidu teemal. Saaks ehk nii mõnegi sõna klaariks.
Nüüd aga koogi juurde. See on pehme ja õrn, kakaost pruuni kihti täiendab veidi hapukas toorjuustukiht. Pühapäevaseks nautimiseks päris paras suutäis.
Retsept pärineb ühest mu lemmikraamatust "Robert Rose`s Favourite Cookies, Cakes and Pies".
2,5 dl pruuni suhkrut
0,75 dl hapukoort
0,5 dl toiduõli
1 muna
1 munavalge
1,75 dl jahu
1,25 dl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
200 g toorjuustu
3 sl suhkrut
3 sl piima
1 tl vanillsuhkrut
Koogi tegemine on lihtsamast lihtsam. Taina jaoks tuleb munad, suhkur, hapukoor ja õli mikserdada ühtlaseks ning lisada omavahel segatud kuivained. Täidise jaoks mikserdada toorjuust teiste ainetega samuti ühtlaseks kreemjaks massiks. Valada pruun tainas 30 x 20 cm vormi põhjale, tõsta toorjuustusegu peale ning
ajada noa abil ühtlaselt laiali, samal ajal noaotsaga triipe joonistades, et lõpptulemus ikka võimalikult vöödiline jääks.
Küpsetada 180 kraadi juures umbes 20 minutit. Kook on maitsev nii kohe pärast ahjust võtmist kui ka järgmisel päeval.
Igatahes uskumatu, et see juba üle 100 aasta vanune koogilaadne toode ei ole eesti keelde oma sõna toonud. Kuigi, olgem ausad, siinkandis seda Põhja-Ameerika päritolu maiust ei ole ka nii kaua tuntud. Praegu torkas pähe, et kui on olemas komisjon, mis arutleb uute eestikeelsete taimenimede moodustamise üle, võiks olla ka sarnane komisjon toidu teemal. Saaks ehk nii mõnegi sõna klaariks.
Nüüd aga koogi juurde. See on pehme ja õrn, kakaost pruuni kihti täiendab veidi hapukas toorjuustukiht. Pühapäevaseks nautimiseks päris paras suutäis.
Retsept pärineb ühest mu lemmikraamatust "Robert Rose`s Favourite Cookies, Cakes and Pies".
Tainas on noa abil segi keerutatud |
0,75 dl hapukoort
0,5 dl toiduõli
1 muna
1 munavalge
1,75 dl jahu
1,25 dl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
200 g toorjuustu
3 sl suhkrut
3 sl piima
1 tl vanillsuhkrut
Koogi tegemine on lihtsamast lihtsam. Taina jaoks tuleb munad, suhkur, hapukoor ja õli mikserdada ühtlaseks ning lisada omavahel segatud kuivained. Täidise jaoks mikserdada toorjuust teiste ainetega samuti ühtlaseks kreemjaks massiks. Valada pruun tainas 30 x 20 cm vormi põhjale, tõsta toorjuustusegu peale ning
ajada noa abil ühtlaselt laiali, samal ajal noaotsaga triipe joonistades, et lõpptulemus ikka võimalikult vöödiline jääks.
Küpsetada 180 kraadi juures umbes 20 minutit. Kook on maitsev nii kohe pärast ahjust võtmist kui ka järgmisel päeval.
Kommentaarid