Väikesed kõrvitsakaraskid


Need karaskid kukkusid välja pigem nagu muffinid, sest pätsikesteks vormitava taina suhtes valdab mind alati kohutav skepsis. Nimelt ronib hinge kartus, et tainas vajub lamedaks, tulemus sarnaneb pannitäie patissonidega ja kellel seda tarvis näha on (endale seejuures kõige vähem). Sestap jõudsin järeldusele, et muffinipann on mu parim abiline lahendamaks pätsiprobleemi.
Tainale lisatav hautatud kõrvits annab muidu koredale tainale juurde mahlasust ning kakukesed olid ka teisel päeval mõnusalt pehmed. Ja muidugi kõrvitsaseemned - mu suured lemmikud!

Retsept pärineb Toidutarest või Elina blogist.

300 g kõrvitsat
1 sl toiduõli
150 g odrajahu
150 g nisujahu
1 tl soola
1 sl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1 muna
400 g hapukoort
kõrvitsaseemneid

Kõrvits riivida jämeda riiviga ning hautada õlis pehmeks. Kuivained segada omavahel, mahajahtunud kõrvitsamass segada muna ja hapukoorega. Ühendada mõlemad pooled ja küpsetada kas suuremas vormis või minu moodi muffinipannil. Viimasel juhul sai klassikaliselt 12 kakukest. Enne küpsemapanekut tuleb muidugi kõrvitsaseemneid peale puistata, seda ei või mitte unustada;).
Ah jaa, 20-25 minutit 200 kraadi juures aitab küll. Kui kasutada lamedat ahjuvormi, tuleb aeg muidugi ümber hinnata.

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus