Arbuusi-maasikasorbetiga Cointreau`d oodates

Tegelikult on see halenaljakas lugu sellest, kuidas väikesed vajadused inimest mõjutavad.
Asi sai alguse sellest, kuidas ma kavatsesin puhkuse ajal Jõgeval teha külalistele aiapeo jaoks apesinisorbetti. Mõtlesin eelmisel nädalal Tartu kodus, et ei hakka Cointreau pudelit Jõgevale vedama, küll ma sealt uue ostan. Aga vat ei olnud osta kusagilt! Kõik suuremad kaubandusketid on siin küll esindatud, kuid apelsinilikööri ei üheski. Meie pool vabatahtlikus pagenduses viibinud ema õde oli pehmelt öeldes ehmunud, kui ma turtsusin ja plärtsusin pärast igast poest välja astumist. Suures kassiahastuses ostsin lõpuks pudeli Vana Tallinnat, kodus järele mõeldes leidsin, et seda apelsinide ja piparmündiga kokku panna pole ikka kõige parem mõte.

Nii sündis hoopiski arbuusisorbett. Sellest moraal - kui kuidagi ei saa, saab hoopis paremini:).

1 dl vett
1,5 dl suhkrut
arbuusi viljaliha ja maasikaid meelepärases vahekorras purustatuna kokku 0,75 l
3 oksa värsket tüümiani
0,5 dl Vana Tallinna likööri
soovi korral sidruni- või laimimahla

Vesi ja suhkur keeta siirupiks, jahutada maha. Tükeldatud arbuus, maasikad ja tüümian purustada köögikombainis või blenderis sodiks, segada likööriga ja jahutada külmkapikülmaks. Segada külm siirup ja arbuusisegu (kui hapust tundub väheks jäävat, võib lisada veidi sidruni- või laimimahla) ning valmistada sorbett.
Tänase palavaga igati sobiv jahutus, milles tüümian annab "jäätusele" mõnusa värske nüansi.

Teemaga sobib ka järgmine pilt. Ei, tegemist ei ole miraažiga, palm kasvabki keset Lõuna-Eesti kuppelmaastikku:). Eesti Maanteemuuseumis on tänasest alates külastajatele avatud uus näitusekeskkond vabas õhus, kus saab liikuda ajas erinevaid teid pidi nii linnas kui maal. Väga vahva, tahaks tagasi lapseks:).



Kui see Cointreau jutt ikkagi ära lõpetada, siis olukord lahenes alles Võru Selveris:). Seda siis eile...

Kommentaarid

Neve ütles …
Kujutan ette kui mõnus ja mahlane sorbett see on :P sereveering on väga lahe!

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus