Kõik on läbi ehk variatsioonid mustade sõstarde teemal


Õnneks on tegemist vaid metafooriga, mõtlen pealkirja esimest poolt:). Läbi ses mõttes, et kolm puhkusenädalat saavad kohe otsa ning remont samuti. Õigemini oli tegemist uue vannitoa ehitusega ja lõppes see kõik ametlikult täna ennelõunal. Kokkuvõtvalt öeldes oli väsitav, hommikul kella kuuene ärkamine pole ilmselt tükk aega enam probleem, sest meie ehitusmees või -mehed (olenes päevast) olid platsis juba kella seitsme kandis.
Ühel päeval ei jaganud mõte enam üldse kuidagi, mida head magustoiduks teha. Tatsasin siis aeda, lootes valgustatud saada. Saingi, mustasõstrapõõsa juures:). Nii valmiski kiire kook, eriti taina osas ammutasin inspiratsiooni juunikuu "Kodukirjast". Muidu ma mustade sõstarde fänn just pole, aga marjad koos krõbeda mandlikattega olid küll head. Teinekord tehes tuleb jäätisepall ka koogile seltsi panna, muidu võivad suutäied jääda mõnevõrra vängeks.

60 g võid
2 sl suhkrut
2 dl jahu
1 munakollane
tilk vett

0,5 l musti sõstraid
3 munakollast
1 dl vahukoort
0,75 dl suhkrut
vanillsuhkrut
100 - 150 g mandlilaaste

Taina jaoks hakkida või suhkru ja jahuga, lisada munakollane ja veidi vett. Segada ühtlaseks.
Munakollased vahustada suhkrutega kohevamaks, lisada koor ja mandlilaastud.
Suruda tainas koogivormi põhja ja äärtele, kallata peale puhtad marjad ning valada üle munaseguga, nii et mandlilaastud jaotuvad ühtlaselt üle terve koogi.
Küpsetada 180 kraadi juures, kuni enam vedelat muna näha ei ole.
Kõige paremini maitseb see küpsetis leigelt koos hea vanillijäätisega, siis on tainas veel krõbe. Teisel päeval on aga kook muutunud ühtlaselt pehmeks ja mõnusaks. Vanillijäätist jätkuvalt mitte unustada!

Kui selle ehitamise juurde tagasi tulla, siis Tartu Hansalaadal jäi silma Pärnu tüdrukute lett hästi huvitavate pudividinatega teemal "ilusad asjad". Nimelt teeb Pärnu ettevõte OÜ Vaas & Vaas imearmsaid nagisid, hoidjaid, kapikesi, jms. asjakesi, mida kaunistavad eri kihelkondade seelikutriibud, tikandid või pitsimustrid. Käisin siis õnnetu näoga mitu tiiru ümber leti ja lõpuks Kati küsis, et kas mul on mingi soov. Küsisin, et ega neid asju pole juhtumisi Laiuse mustritega. Vastuseks oli, et teevad küll, lihtsalt pole kaasas. Nii ma uurisin siis nende kodulehte ja leppisime kokku, mida ma tahan. Tahtsin siis Laiuse triipudega väikest nagi, WC-paberihoidjat ja paberkäterätihoidjat. Saingi nänni täna kätte ja no on edevalt armsad asjad ...

Kommentaarid

Tibu ütles …
ja pildid muust teosest, mis valmis sai?
Need Vaas ja Vaas vidinad on ikka väga lahedad. Kas käterätid on ka Laiuse mustriga ;-)?
Ülle ütles …
Kõik on Laiuse mustriga:).

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus