Naadi-kodujuustupirukas
No nii, naadihooaeg on siis alanud. Tegelikult piilusin neid võsukesi kahtlustava näoga juba eelmisel pühapäeval, kuid otsustasin veidike siiski oodata. Eile oli aga juba paras aeg võtta väike ämbrike ja minna aeda küürutama. Pärastpoole teist portsu korjates tuli vägisi seenelise tunne peale:).
Aga tagasi teemasse. Naat, õigupoolest harilik naat, on olnud varem oluline toidutaim, samuti on ta kasutust leidnud rahvameditsiinis liigesehädade leevendamiseks Ja ega siis ilmaasjata teda toidu sisse pandud, ta sisaldab C- ja E-vitamiini ja nagu roheline kraam ikka, kiudained ning muud kasulikku. Kevadine ärataja!
Kevadel on tema ilmumine aga kindel märk aiahooaja algusest:). Hea taim, aga vahel kole tüütu.
Niisiis, hooaja avalöök - ohtralt naati sisaldav kodujuustu-seenepirukas. Üllatavalt tahe ja mõnus suutäis.
pärmi-lehttainast (500-g pakist pool)
4 muna
2 dl vahukoort
350 g kodujuustu
100 g sinihallitusjuustu
väga suur peotäis naadilehti
väike peotäis soolaseeni
soola, pipart
Pärmi-lehttainas rullida õhukeseks ja katta sellega 26-cm koogivormi põhi ning küljed.
Naadilehed pesta hoolikalt, nõrutada ja hakkida noaga peenemaks. Munad kloppida lahti, lisada vahukoor, kodujuust, lahtipudistatud või hakitud hallitusjuust, samuti peenemaks hakitud seened ja naat, maitsestada soola-pipraga. Soolaga tasub juustu ja seente pärast muidugi ettevaatlik olla.
Küpsetada algul 15 minutit 200 kraadi juures, seejärel alandada kuumust ning küpsetada edasi 150 - 160 kraadi juures umbes 35-45 minutit, kuni täidis on hüübinud.
Pirukas maitseb kõige paremini leigelt.
Kommentaarid