Notsu ja kalkuni duo


Viimasel ajal ei trehva turul lambalihaga kohe üldse, kui on, pole aega või ideed, kui aga tahaks, pole lammast. Nöök, ma ütlen! Küll ei ole puudust seast ja nii ei sooritasin ühel päeval spontaanse ostu, teadmata päris täpselt, mida ilusa värske sisefileega peale hakata.
Mõte hakkas siiski tööle ja nii valmis kerge ja kevadine rull, milles siga hoiab kalkunit oma kaitsvas käevangus. Sobib nii külmalt kui soojalt, kuigi minu enda eelistuseks oli pigem külm viilakas võileiva peal.

umbes 0,5 kg sea sise- või välisfileed
450 g kalkunihakkliha
1 dl vahukoort
50 g kuivatatud jõhvikaid
50 g ilma soolata pistaatsiapähkleid
meelepärast ürdisoola
soola, pipart
marineeritud või soolaseeni

Lihatükk võiks olla nii pikk, kui on kasutatav vorm. Päris terriinivorm puudub minu köögiarsenalis, nii kasutasin  keeksivormi, mille katsin pealt fooliumiga.
Lihast nikerdada terava noa abil umbes 1,5 cm paksune ühtlane pinnalaotus, justnagu üritaks noa abil rullbiskviiti lahti keerata või siis nüliks liha küljest kamarat lahti. Kui see kõik on õnnestunud enam-vähem ja "lina" on valmis, võib asuda täidise kallale. Hakkliha kloppida koore ja ürdisoolaga kohevaks ja õhuliseks, lisada peenemaks hakitud pähklid ning jõhvikad. Tõsta see kõik ühtlase kihina eelnevalt soola ja pipraga maitsestatud lihatükile, peale veel peotäis peenemaks hakitud seeni ja keerata rulli, nüüd siis niimoodi nagu rullbiskviiti kokku rullitakse:). Pealt kinnitada lihaäär puutikkudega, võib siduda kokku ka nööriga nagu rulaadi, aga piisab edukalt ka paarist võileivatikust.
Asetada rull rasvainega määritud või küpsetuspaberiga kaetud piklikku vormi ning küpsetada 200 kraadi juures umbes 1 tund, kuni vormi eraldunud lihamahlad on selged. Lahtise vormi puhul ei tohi siis unustada vormi fooliumiga katmist.
Kui rull on küps, lasta tal veid aega tõmmata ning serveerida kas soojalt praena või külmalt taheda võileivakatte või salatikõrvasena.

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus