Rabarberivõie, vol 2


Sidrunivõie kuulub mu talviste lemmikute hulka, peletab külmetust (ma ise vähemasti usun nii:) ) ja maitseb jumalikult. Sestap ei saanud ma eelmisel kevadel proovimata jätta sama asja, kuid rabarberi ja veidikese piparmündiga. Maitses samuti oivaliselt nagu minu tollases ettekujutuses üks rabarberivõie maitsema pidigi. Samas jäi nagu midagi hingele kriipima. Kui Elis tegi sel talvel "loomkatseid" tsitruseliste ja nüüd hiljuti rabarberiga, tuli see kripeldus taas meelde.

Koondasin vahepeal selginenud mõtted ja siin see tulemus ongi - õrn ja siidine. Üksnes rabarberimahla kasutamine garanteeribki just selle pehme ning sametise maitse. Meliss annab hapule rabarberile nõksu värskust juurde, jäädes siiski parajalt aimatavaks.

3 muna
2 dl suhkrut
2 - 2,5 dl rabarberimahla
paar vart sidrunmelissi
75 g võid

Munad mikserdada koos suhkuga tihedaks vahuks. Lisada toores rabarberimahl, melissivarred ja või ning kuumutada madalal kuumusel pidevalt segades umbes 10 minutit, kuni mass muutub tihkemaks ja kaob ära toores rabarberimaitse. Eemaldada melissivarred ja tõsta võie kaanega suletavasse purki, mahajahtununa pakseneb ta veelgi. Säilitada (või vähemalt püüda seda teha, enne kui purk tühjaks saab:) ) külmkapis.

Kuna rabarberiga variant jääb sutsu vedelamaks kui sidruniga, sobib ta jäätisele kastmeks või kookidele täidiseks (eriti hea beseepõhjal koos vahukoorega), aga ka saiaga või lihtsalt niisama limpsimiseks. Viimane on muidugi elementaarne:).

Kommentaarid

Britt ütles …
See rabarberimahl kummitab mul juba sparglisalatist saati - tagumine aeg on vist mahlapress kapist välja koukida.:) Kas oskad öelda kui palju rabarberit umbes selle 2,5 dl jaoks kulub?
Tibu ütles …
See on tõeliselt hea uuendus - peaks kohe ise proovima - viimaste rabarbrivartega.
Ülle ütles …
Britt, ma tegin mahla mõnevõrra rohkem, nii et täpselt ei oska öelda. Aga vast 3 varrega peaks hakkama saama küll.
Tibu, võin sulle cargoga juurdegi saata:D.
Kaire ütles …
Oi, kui ilus kollane. Ilmselt on asi rabarberi mahla kasutamises ja päris munades. Mina leiutasin ka ükspäev rabarberivõide retsepti :). Kõik oli tore, ainult värv jäi väga ebamäärane.
Ülle ütles …
Kaire, kodukanamunade kollane värv oli nii intensiivne, et roosakas rabarberimahle ei suutnud seda tõesti kuidagi haledamaks muuta. Aga on ju see üks mõnus kraam;).
Marju ütles …
Mm.. väga ahvatlev kollane, tahaks kohe maitsta! :)

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus