Rabarberivõie, vol 2
Sidrunivõie kuulub mu talviste lemmikute hulka, peletab külmetust (ma ise vähemasti usun nii:) ) ja maitseb jumalikult. Sestap ei saanud ma eelmisel kevadel proovimata jätta sama asja, kuid rabarberi ja veidikese piparmündiga. Maitses samuti oivaliselt nagu minu tollases ettekujutuses üks rabarberivõie maitsema pidigi. Samas jäi nagu midagi hingele kriipima. Kui Elis tegi sel talvel "loomkatseid" tsitruseliste ja nüüd hiljuti rabarberiga, tuli see kripeldus taas meelde.
Koondasin vahepeal selginenud mõtted ja siin see tulemus ongi - õrn ja siidine. Üksnes rabarberimahla kasutamine garanteeribki just selle pehme ning sametise maitse. Meliss annab hapule rabarberile nõksu värskust juurde, jäädes siiski parajalt aimatavaks.
3 muna
2 dl suhkrut
2 - 2,5 dl rabarberimahla
paar vart sidrunmelissi
75 g võid
Munad mikserdada koos suhkuga tihedaks vahuks. Lisada toores rabarberimahl, melissivarred ja või ning kuumutada madalal kuumusel pidevalt segades umbes 10 minutit, kuni mass muutub tihkemaks ja kaob ära toores rabarberimaitse. Eemaldada melissivarred ja tõsta võie kaanega suletavasse purki, mahajahtununa pakseneb ta veelgi. Säilitada (või vähemalt püüda seda teha, enne kui purk tühjaks saab:) ) külmkapis.
Kuna rabarberiga variant jääb sutsu vedelamaks kui sidruniga, sobib ta jäätisele kastmeks või kookidele täidiseks (eriti hea beseepõhjal koos vahukoorega), aga ka saiaga või lihtsalt niisama limpsimiseks. Viimane on muidugi elementaarne:).
Kommentaarid
Tibu, võin sulle cargoga juurdegi saata:D.