Posset rohelistest tikritest
Niisiis teemaks rohelised tikrid. Praegu on nad lihtsalt valmis, mitte ülemäära, magusad aga siiski. Osad on juba niisama nahka pistetud, nii et ega põõsa küljes enam suurt midagi ei paistnud.
Aga nüüd hakkas see magustoit minuga rääkima. Pean tunnistama, et minu viimase aja üks vingemaid maitseelamusi. Mõmisesin süües rahulolust, nii siidine, nii tasakaalus, nii ...Uskumatu, kui lihtsatest ja vähestest koostisainetest saab säärase võluva desserdi.
Magustoit valmis veidike mugandatud retsepti alusel.
400 g rohelisi tikreid
1 dl + 2 sl suhkrut
4 dl vahukoort
0,5 tl vanillsuhkrut
1 sl sidrunimahla
Pane puhastatud tikrid keedunõusse ja kuumuta aeg-ajalt segades madalamal tulel paar minutit, kuni hakkavad veidi heledamaks muutuma. Marjad võivad natuke lõhki minna, kuid ei tohi veel plödiseks muutuda. Tõsta tulelt, lase mass saumikseriga sodiks, suru läbi sõela, et eraldada seemned ja kestad. Jäta mõned ilusamad marjad enne purustamist alles.
Teises potis kuumuta koor 1 dl suhkruga keemiseni ja lase madalamal tulel mõni minut podiseda. Sega vanillsuhkur ja suurem osa tikripüreed koore hulka, jättes 4 sl alles (vajalik serveerimisel). Lisa segades ka sidrunimahl. Jaota segu nelja magustoidukausi vahel ja tõsta paariks tunniks külmkappi tahenema.
Lisa alles jäänud püreele suhkur ja kuumuta keemiseni. Lase jahtuda ning sega juurde eelnevalt alles jäetud terved marjad. Serveerimisel tõsta igale kreemiportsule lusikatäis marjapüreed ja mõned siirupised tikrid.
Kommentaarid
Kerttu
Kaare, mul läksid selle magustoidu sisse justtäpselt viimased rohelist värvi marjad. Vaimustunult tormasin seejärel aeda ja korjasime paar karpi ka punaseid tikreid sügavkülma, ehk talvel saab proovida neistki midagi teha.
Kerttu