Hommikusöök - see väike päeva alguse nauding
Nii et löön oma võileivale jätkuvalt hambad sisse, kuid jätkan mõnusa jogurti-granolaportsuga, milles hullutavaid helbeid täiendab paks ja kreemjas Kreeka või Türgi jogurt ning lusikatäis vahtrasiirupit. Kui nii võtta, siis kõik võluhommikusöögi koostisained on ju esindatud:). Rõõmus algus kogu päevale on aga raudselt tagatud.
Seekord näiteks sellise granolaga:
6 dl täisterakaerahelbeid
1 dl kõrvitsa- või õunapüreed
0,5 dl toiduõli
1 dl ebaküdooniahoidist või 1 sidruni mahl + 0,5 dl vahtrasiirupit
0,75 dl demerara suhkrut
100 g kreeka või india pähkleid
100 g musti ploome
Valmista püree, keetes kõrvitsa- või õunatükid tilgas vees pehmeks ja surudes kõik seejärel kahvli või pudrunuiaga ühtlaseks massiks. Lase jahtuda. Sega 1 dl püreed (ülejäänu võid sügavkülma pista) õli, ebaküdooniahoidise ja suhkruga ühtlaseks, lisa kaerahelbed, peenemaks hakitud pähklid ning ploomid. Laota saadud segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 175 kraadi juures umbes 15 minutit. Vahepeal võid massi kahvliga segada, et küpseks ühtlasemalt.
Lase valmis segul pannil maha jahtuda, purusta kahvli või lusikaga paakunud klombid ja tõsta valmis granola õhukindlalt suletavasse purki.
Kommentaarid
Tavaliste helveste kõrval mõne müsli või granolaga on lihtsalt väike vaheldus.