Kõrvitsasupp ingveri ja laimiga
Nüüd on see koht, kus mängu tuleb esimest korda külaline. Õigemini küll nii, et kuna juhuste kokkulangemise tõttu veedan sellel talvel (loe: õppeaastal) üle nädala nädalavahetuse Tallinnas, siis lisaks öömajale antakse mulle süüa ka. Ja kuidagi tuleb ju perenaist meeles pidada. Muidu öeldakse, et ei austata.
Niisiis, areenile astub mu hea sõbranna Karmen, kes lahkas sel nädalavahetusel Saaremaalt pärit kõrvitsat. Järjekordsete juhuste kokkulangemiste tõttu (loe: on ju hooaeg:) ) on terve see nädal kõrvitsaline olnud, ausalt öelda ei kurda, pigem lõbus:). Ja kui hästi meelde tuletada, siis mu auto pagasnikus on ka üks kollane kõrvits. Sellest siis edaspidi.
Kõrvitsasuppi sõin ka mõni päev tagasi Tartus väljas lõunatades - mahe, sametine, soojendav. Nüüdne supp pretendeeris tunduvalt enamale - maitset täiendasid värtsid ja laim.
Algne retsept pärineb BBC Good Foodist, mõningaste väikeste muudatustega.
1,5 kg kõrvitsat (võib ka rohkem)
2 + 2 sl toiduõli
1 tl ingveripulbrit + 1 tl riivitud ingverit
1 tl vürtsköömneid
1 tl koriandrit
1 sibul
4 küüslauguküünt
3-4 sl Tai punase karri pastat
400 ml purk kookospiima
8,5 dl köögiviljapuljongit
soola
1,5 laimi mahl
Santa Maria cacao & chilli maitseainet
Kõrvits puhastada, lõigata suurteks kuubikuteks, raputada üle vürtsköömnete, koriandri- ja ingveripulbriga ning röstida ahjus, kuni kõrvits on pehme. Praadida sibul ja küüslauk ülejäänud õlis, lisada ingver, karripasta, praadida veel minutikene. Valada juurde pehme kõrvits, kookospiim ja puljong. Keeta umbes 5 minutit, siis lasta sauseguriga ühtlaseks. Lisada laimimahl ja vajadusel soola. Serveerimisel puistata peale cacao & chilli maitseainet ja ka röstitud kõrvitsaseemned on siin omal kohal.
Maitseb hästi koos pehme saia või sepiku ja ürdivõiga.
Kommentaarid