Suussulav mascarponekook

Jälle ehin ennast võõraste sulgedega:). Aga see kook lihtsalt vajab jäädvustamist! Uskumatult mahe ja kreemine, õrna sidrunimekiga. Perfektne maitse!

Lugu sai alguse sellest, et mu  sõbrannale sadas laua peale kilone karp Vigala mascaponet, millest pidi tulema tema järelsünnipäeva jaoks kook. Aga milline? Tingimused olid, et see peaks olema hea ja teisalt ka piisavalt lihtne, kuna menüüsse oli kavandatud veel ahjus küpsetatud part ning nii kook kui part pidid saama pärastlõunaks valmis. Eelmisel õhtul ei tulnud kuidagi vaimu peale, et hakata koogiga tegelema.

Kui pea tühi, aitab ikka välja BBC Good Food. Nii ka seekord.
Teostus ja fotod Karmenilt.





1 pakk Selga heledaid küpsiseid
100 g võid

800 g mascarponet
2 muna
2 munakollast
3 sidruni mahl ja riivitud koor
4 sl jahu
175 g suhkrut

250 g pakk hapukoort
kaunistamiseks riivitud sidrunikoort ja vaarikaid

Põhja jaoks purustada küpsised köögikombainis, lisada sulatatud või ja segada ühtlaseks. Vooderdada 24-cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ning mätsida küpsisepuru vormi põhjale. Tõsta vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi tahenema.
Täidise jaoks mikserdada toorjuust õhulisemaks, lisada teised ained ning segada ühtlaseks massiks, mugav on seda kõike teha köögikombainiga.
Valada täidis põhjale ning küpsetada 180 kraadi juures umbes 1 tund. Olulne on, täidis oleks keskelt hüübinud.
Lasta jahtuda avatud uksega ahjus. Pärast katta jahtunud kook hapukoorega, puistata peale riivitud sidrunikoore ribasid ning vaarikaid.

 P.S. Lisaks koogile pani ka part kõigi südamed heldima. Kui tegevuskäik kiirelt kokku võtta, siis terve part tuli hõõruda sisse soolahelvestega ning panna restiga ahjupannile 3 tunniks küpsema, vahepeal teda paar korda keerates, et nahk jõuaks ühtlaselt krõbedaks muutuda. Ei midagi üleloomulikiku:).

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus