Õunakook krõbedal kaerahelbepõhjal


Tundsin, et olen sel õunarikkal hooajal panustanud häbiväärselt vähe õunakookidesse. Sõstrad on veel käe sees ja mälus (sellesuvine hitt on meil punasesõstrapavlova!), nii et õunte juurde asumine nõuab suisa veidike kohanemisaega.
Justkui pehmeks üleminekuks valmis krõbeda põhjaga mahlane õunakook, milles õunu täiendavad tume karamelline suhkur, kaneel ja kardemon.

75 g võid
2 sl heledat Muscovado suhkrut
terake soola
1 muna
1,5 dl täisterajahu
1,5 dl kiirkaerahelbeid
1 tl küpsetuspulbrit

4-5 õuna
kaneeli (umbes 1 tl)
kardemoni (umbes 0,25 tl)
1 dl tumedat Muscovado suhkrut
150 g toorjuustu
1 suur muna

25 g võid
1 dl jahu
0,5 dl heledat Muscovado suhkrut

Taina jaoks vahusta pehme või suhkruga, lisa muna ja vahusta ühtlaseks. Vala juurde küpsetuspulbriga segatud kuivained ning sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas 24-cm lahtikäiva koogivormi põhjale ja küljele.
Haki õunad väikesteks kuubikuteks, sega suhkru ja maitse järgi lisatud kaneeli ning kardemoniga. Teises kausis klopi muna lahti ja sega toorjuustuga. Vala toorjuustussegu õunte juurde ning sega ettevaatlikult läbi. Kui on hästi mahlased õunad, võid lisada toorjuustu hulka ka 1 sl maisitärklist, muidu võib täidis jääda liiga tänkjas.
Purukatte jaoks haki või jahu ja suhkru hulka, kuni segu muutub purulaadseks.
Vala täidis ettevalmistatud koogipõhjale ja puista üle puruseguga.
Küpseta 200 kraadi juures 30 - 40 minutit, kuni täidis on läbi küpsenud ega ole enam vedel. Nagu ikka, saab seda kõige lihtsamalt kindlaks teha puutiku abil.
Kook maitseb hästi samal päeval, siis on põhi eriti krõbe, kuid ka järgmisel, kui maitsed on ühtlustunud.

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Moskva saiad, heldimusega Jõe baarile mõeldes

Kuidas peipsimaalased taas Hiiumaal käisid

Toorjuustukook laimi ja valge šokolaadiga Key lime pie jälgedes