Suvine maasikatort
Suvel ei saa kohe ilma maasikatordita. Meie suguvõsas on komme, et vähemalt sugulaste sünnipäevadele minnakse ikka omatehtud koogi või tordiga. Ja kui aus olla, siis poetordid kipuvad minu jaoks enamasti liiga magusad olema. Ma saan aru küll, et üks tort peabki magus olema, kuid kui asi läheb juba läägeks, ei ole enam naljakas. Sestap teen suviti mingit lahedat jogurtiga tarretatud torti, las rammusamad palad jäävad talviseks ajaks.
Kuna põhjale on asetatud terved maasikad ja alles siis kaetud maasikakreemiga, siis iga lahtilõigatud tükk sisaldab ilusaid punaseid nööpe. Sööjale väike üllatus;).
1 pk Selga karamellimaitselisi küpsiseid
100 g võid
200 ml vahukoort
0,5 dl suhkrut
400 g tops Farmi koorest maasikajogurtit
500 g tops ricotta kohupiimakreemi
2 dl purustatud maasikaid
20 g želatiinipulbrit
maasikaid
Vana Tallinna likööri
röstitud mandlilaaste
Selline kogus terveid maasikaid, millest jagub tordipõhja katmiseks ja valmis tordi kaunistamiseks, panna likööriga seisma vähemalt 4 tunniks.
Küpsised purustada kas köögikombainis või tainarulliga parajaks puruks, segada sulatatud võiga ja suruda 24-cm koogivormi põhja. Vormi võib seejärel asetada külmkappi tahenema.
Kreemi jaoks paisutada želatiin väheses vees ja sulatada. Koor vahustada suhkruga, lisada jogurt, kohupiimakreem ja purustatud maasikad, mikserdada ühtlaseks. Ettevaatlikult valada pidevalt segades juurde želatiinilahus.

* Soovi korral võib maasikad muidugi ka tükeldada ja kreemi hulka segada, siis tuleb rõõmsalt maasikakirju tort.
Kommentaarid